Dexia Kommunalkredit Bank impreuna cu Consiliul Judetean Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu au semnat la sfarsitul saptamanii trecute contractul de imprumut pentru Aeroportul Sibiu, care va asigura finantarea necesara pentru extinderea si modernizarea aeroportului din Sibiu. Dexia Kommunalkredit Bank a fost declarata castigatoare a licitatiei organizata la inceputul lunii aprilie, in urma analizelor ofertelor depuse de Dexia Kommunalkredit Bank, BRD Group Societe Generale si Banca Comerciala Romana.

Datorita anvergurii si urgentei proiectului, a importantei acestuia pentru dezvoltarea regiunii, mai ales din perspectiva dezvoltarii orasului - Capitala Europeana in 2007, cele doua autoritati publice din plan local s-au asociat pentru contractarea creditului, imprumutul fiind semnat de primarul Klaus Johannis din partea Consiliului Local Sibiu si Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean. Din partea Dexia Kommunalkredit Bank, contractul a fost semnat de vicepresedintele bancii Pascal Becker.

“Ne bucuram ca am marcat azi prima finantare de infrastructura aeroportuara si in Romania, Dexia Kommunalkredit Bank fiind prezenta deja pe alte piete ale Europei Centrale si de Est prin tranzactii de valori semnificative pentru Aeroportul din Praga (320 milioane de euro) si Varsovia (215 milioane de dolari). Reabilitarea aeroportului international Sibiu este un proiect de urgenta maxima pentru cele doua autoritati contractante, care garanteaza rambursarea acestui imprumut cu bugetele lor locale. Ne asteptam ca tragerile din credit sa se efectueze chiar saptamana aceasta, avand in vedere stadiul avansat al lucrarilor de executie in beneficiul aeroportului”, declara Pascal Becker.

Imprumutul, in valoare de 140 milioane de lei, a fost acordat pe 25 de ani, cu o perioada de gratie de 5 ani, perioada indelungata fiind justificata de dimensiunea imprumutului si importanta proiectului. Tragerile din imprumut pot fi facute incepand cu aceasta saptamana. Cele doua institutii ale administratiei publice locale au incheiat un singur contract de imprumut, iar rambursarea se va face separat, in parti egale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri