Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar putea beneficia de listarea a circa 12 societati pana in la finalul anului 2008, din care patru sunt anuntate in acest an, a declarat, citat de NewsIn, Stere Farmache, directorul general al Bursei.
In acest an ar putea trece la cota bursei patru societati, iar anul viitor BVB asteapta inca sapte opt societati, dar numarul acestora ar putea creste deoarece aceste estimarile sunt facute in baza discutiilor pe care bursa le poarta deja cu reprezentantii companiilor, a precizat Stere Farmache.

In acest an listarea Erste va constitui un debut al unei companii straine pe piata de capital la BVB, ceea ce ar putea avea un impact de imagine pozitiv si ar atrage dupa sine cresterea valorii tranzactionate zilnic. Listarea Erste este asteptata in toamna, a precizat Farmache.

"BVB lucreaza la un proiect de integrare a depozitarului central pentru ca acesta sa devina inter operabil cu institutiile similare din Uniunea Europeana", a adaugat Farmache.

Pentru listarea la BVB s-au mai anuntat compania Transgaz, Condmag Brasov, Imotrust Arad si Casa de Bucovina Club de Munte.

Farmache a mai spus ca in Romania procesul de listare este foarte greoi comparativ cu pietele mature din alte tari, unde, daca o societate decide azi ca doreste listarea acest lucru se perfecteaza in trei patru luni.

Grupurile Renault si Lafarge ar fi trebuit sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) dupa ce au preluat companiile romanesti Dacia si Romcim si au decis delistarea acestora, a declarat vineri presedintele Societatii de Investitii Financiare (SIF) Muntenia, Petre Szel.

"In trecut, cand statul a privatizat Dacia si ulterior aceasta a fost delistata bursa ar fi trebuit sa beneficieze de listarea Renault. La fel ar fi trebuit sa se intample si cu Romcim care odata privatizat ar fi trebuit a fi inlocuit de listarea Lafarge, pentru ca bursa sa se fi mentinut si pentru ca investitorii mici sa poata iesi din actionariat", a mai spus Szel la Forumul Financiar Sud-Est European. Comentariile sale se refera la asteptata listare a grupului financiar Erste Bank la BVB, dupa ce banca a fost privatizata.

"Odata cu integrarea in Uniunea Europeana un numar foarte mare de investitii straine tintesc Romania cu intrare in piata fara oferte publice initiale (IPO). Banii care intra in piata de capital asigura iesirea investitorilor deja existenti, faraconstituie insa o infuzie de capital in economie, cum ar fi sanatos", a spus Szel.El a adaugat ca din punct de vedere al diversificarii instrumentelor financiare, bursa noastra este foarte saraca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri