Grupul maghiar bancar MKB Bank a anuntat preluarea a inca 20,58% din capitalul subsidiarei locale Romexterra Bank, acest procent adaugandu-se pachetului de 55,37% din actiunile Romexterra Bank, preluat in octombrie 2006. Participatia bancii ungare in cadrul Romexterra Bank a crescut astfel la 75,95%.

Actionarii MKB Romexterra Bank au anuntat ca se are in vedere listarea actiunilor bancii pe piata de capital.

MKB Romexterra, membra a grupului MKB Bank si Bayerische Landesbank, a inregistrat in 2006 active totale de 1,2 miliarde lei, echivalentul a 360,8 milioane euro, in crestere cu 15,8% fata de valoarea inregistrata la finele anului 2005.

MKB Romexterra Bank a incheiat anul 2006 cu un profit net de peste 22 milioane lei, echivalentul a 6,5 milioane euro si un profit brut de 24,4 milioane lei, echivalentul a 7,2 milioane euro, cresterea neta fiind de 11,3% fata de 2005

MKB Romexterra Bank era, la finalul anului trecut, a 21-a banca din perspectiva activelor de pe piata romaneasca, cu o cota de piata de 0,71%, potrivit datelor bancii centrale. Banca isi propune o crestere a cotei de piata dupa active la 1,1% in acest an si pana la 1,7% in 2010, an in care activele ar trebui sa ajunga la 5,76 miliarde lei, potrivit planurilor de dezvoltare ale institutiei financiare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri