Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) si Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) au incheiat o conventie prin care banca va finanta proiectele ANL, prin acordarea de credite populatiei, a anuntat banca
"Aceasta conventie incheiata cu ANL reprezinta inca un pas important facut de noi in dezvoltarea canalelor de distributie si identificarea celor mai bune metode de acaparare a unui numar cat mai mare de clienti. Studiile de piata facute ne-au aratat ca profilul clientului nostru se pliaza intr-o anumita masura pe cel al clientilor ANL", a spus presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Ionut Costea.

RBL a incheiat, recent, un protocol de colaborare cu Uniunea Nationala a Agentiilor Imobiliare (UNIM) prin care UNIM va recomanda bancii potentiali parteneri din randul agentilor imobiliari, al populatiei sau firmelor, in scopul incheierii unor conventii de parteneriat pentru finantarea tranzactiilor cu locuinte si terenuri. Protocolul respectiv mai prevede si faptul ca Raiffeisen Banca pentru Locuinte va acorda asistenta UNIM pentru formarea si perfectionarea nivelului de cunostinte profesionale ale membrilor asociatiei.

"Marirea numarului partenerilor agentiei va pune la dispozitia solicitantilor ANL o paleta diversificata de optiuni de finantare si va contribui la selectarea de catre acestia a celor mai avantajoase conditii de creditare adecvate posibilitatilor financiare de care dispun", a spus directorul general al ANL, Gheorghe Popescu.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte, prima banca de economisire - creditare de pe piata romaneasca, ofera doua tipuri de finantari: Creditul Locativ si Creditul Intermediar. Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni. In perioada de economisire pe langa dobanda oferita de banca, de 3% pe an, clientii beneficiaza si de o prima anuala de la stat de 15%, dar nu mai mult de 150 euro pe an. in a doua etapa, clientii pot obtine un credit in lei, cu o dobanda fixa de 6% pe an.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte avea la finalul anului trecut active de 247,3 milioane lei (73,13 milioane euro), care o situau pe pozitia a 33-a in sistemul bancar romanesc, cu o cota de piata de 0,14%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Planurile bancii prevad dublarea activelor in acest an, pana la aproximativ 135 milioane euro.

Banca si-a dublat anul trecut volumul economiilor atrase de la clienti prin produsele de creditare - economisire pe care le ofera, pana la 55 milioane euro. Raiffeisen Banca pentru Locuinte administra, la sfarsitul anului trecut, conturile a peste 100.000 de clienti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri