Banca Transilvania a inceput expedierea buletinelor nominale de subscriere pentru participarea la majorarea capitalului bancii catre toti actionarii inregistrati in registrul actionarilor in data de 11 mai

Termenul limita pentru plata actiunilor pe care actionarii au dreptul sa le achizitioneze in baza dreptului de preferinta este 29 iunie 2007.

Buletinele de subscriere au fost expediate la adresa cu care fiecare actionar apare in cadrul Registrului Actionarilor, anunta NewsIn. In cazul in care sunt actionari care, din anumite motive, nu intra in posesia buletinului de subscriere nominal, acestia se pot adresa oricarei unitati a Bancii Transilvania – dintre cele 373 pe care le are in toata tara - unde vor primi toate informatiile necesare subscrieriiactiunilor, precizeaza comunicatul bancii.

Actionarii Bancii Transilvania SA au aprobat, la 25 aprilie, majorarea capitalului cu 217,69 milioane lei (65,7 milioane euro), prin utilizarea profitului realizat in anul 2006 si prin aport in numerar al actionarilor.

Daca majorarea de capital, care va avea trei surse de finantare se va finaliza la parametrii aprobati de actionari, Banca Transilvania va avea un capital de 611 milioane lei (184,69 milioane euro). in prezent, banca are un capital social de 393,354 milioane lei (118,8 milioane euro). Ultima cotatie, stabilita in sedinta din 22 mai, de 0,74 lei, da companiei o capitalizare de 2,91 miliarde lei (peste 890 milioane euro).

in primul rand conducerea intentioneaza capitalizarea rezervelor constituite din profitul net, in valoare de 84,16 milioane lei din care 127.517 lei reprezinta rezerve constituite din profitul aferent anilor anteriori. Astfel, vor fi emise 841,65 milioane de actiuni cu valoare nominala de 0,10 lei in beneficiu actionarilor inregistrati in registrul actionarilor la data de 11 mai.

Peste 94,19 milioane lei reprezinta primele de emisiune integral incasate. Conducerea va emite 941,98 milioane de titluri tot in beneficiul actionarilor existenti la 11 mai.

Suma de 39,33 milioane lei va reprezenta aportul in numerar al actionarilor si se vor emite 393,3 milioane de actiuni cu valoare nominala de 0,10 lei care vor fi vandute la pretul de 0,35 lei pe titlu. Actionarii inregistrati la data de 11 mai pot subscrie cate 100 de titluri noi pentru fiecare pachet de 1.000 de actiuni detinute.

Actiunile care vor ramane nesubscrise vor fi vandute in programul de fidelizare a angajatilor, mai precizeaza comunicatul.

Banca Transilvania a incheiat anul trecut cu un profit net de 120,2 milioane lei, cu 21% mai mare fata de anul anterior, in conditiile in care banca s-a extins cu 126 de unitati si a investit 93 milioane lei in 2006.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri