Compania EFG Leasing estimeaza ca valoarea bunurilor finantate ar putea depasi 150 milioane euro in 2007, in urcare cu 72,4% fata de 2006, datorita lansarii unor produse noi si a cresterii numarului de clienti, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Sorin Manolescu.
In 2006, EFG Leasing SA, membra a grupului elen EFG Eurobank (actionar majoritar al Bancpost) a finantat achizitii de bunuri de peste 87 milioane euro.

"Daca vom mentine ritmul, cred ca vom reusi sa atingem obiectivele propuse pentru 2007, si anume acelea de a ajunge la o cota de piata de 4% din totalul pietei de leasing si 7 - 8% din totalul pietei bancare de leasing, formata din companii afiliate bancilor", a ami spus Manolescu.

Segmentele de leasing pe care compania doreste sa le dezvolte cu prioritate in acest an sunt leasingul de echipamente, in special cele de constructii si industriale si leasingul imobiliar. Directorul general al companiei a precizat ca EFG Leasing a ocupat locul cinci in 2006 intr-un clasament al societatilor care ofera leasing imobiliar.

"Pentru acest segment, am lansat de curand un produs de finantare destinat sectorului corporate, cu o durata de 20 ani, cea mai mare din cate exista in acest moment pe piata", a mai spus Sorin Manolescu. in opinia lui, acest produs va aduce clientilor o adaptare cat mai buna a duratei de finantare cu durata de utilizare a imobilului pe care doresc sa-l finanteze. Pe langa clasicul produs imobiliar de achizitie de imobile existente, compania are si "sale & lease back", precum si leasing de constructie, adica este finantat un proiect imobiliar de la zero, respectiv de la achizitia terenului pana la finalizarea constructiei si chiar dotarea cu echipamente, a adaugat Manolescu.

Sistemul de "sale & lease back" presupune vanzarea catre compania de leasing a unui obiect aflat in proprietatea clientului, iar in baza unui contract de leasing pe termen lung acesta isi pastreaza dreptul de uzufruct asupra obiectului respectiv, asigurand in acelasi timp lichiditati prin contractul de leasing.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri