Piata evolueaza in cicluri, dar problema ramane sa identifici punctele de intrare si iesire intr-o maniera cat mai corecta (nu perfecta!). Gustul pentru SIF-uri a sosit impreuna cu intoarcerea pietei la media de 200 de zile (BET si BET-C). Graficul alaturat prezinta evolutia zilnica a indicelui BET-FI impreuna cu cele doua medii de 50, respectiv 200 de zile, MM50 si MM200. Am trasat niveluri de retragere cu ajutorul nivelurilor Fibonacci unind punctul de explozie a preturilor in decembrie 2004 si topul inregistrat in februarie 2005. In mod normal, retragerea s-ar fi oprit la 50%, dar, piata inregistrand o scadere masiva, s-a mai adaugat ceva greutate, facand ca scaderea sa atinga aproximativ 2/3 din cresterea inregistrata (nivelul de 61,8%). Personal m-am asteptat sa vedem MM200 atinsa (un semn de sanatate a trendului major pentru SIF-uri). In perioada curenta, se observa o posibila formare a unui umar drept RS (right shoulder) numai in cazul in care nu se va inregistra un top mai ridicat decat cel din aprilie. In acest caz, formatiunea LS-H-RS va anunta un caracter bearish pentru SIF-uri, cu suport la 22.000 puncte.

Elementul pozitiv din 4 mai este depasirea MM50. Dar acest lucru s-a mai inregistrat recent, iar rezultatul a fost o noua cadere. Pe termen scurt si mediu, indicele este pozitiv. Pe termen lung, tendinta este similara, dar valoarea maxima inregistrata in perioada de excese caliguliene ale bursei nu va mai fi atinsa asa usor. Nu uitati ca orice exces isi are pretul lui. (NB. Caligula, imparat roman intre 37-41 d.H., a carui perioada a fost caracterizata de excese).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri