Banca Comerciala Romana (BCR) va aplica pana la finalul lunii iunie noile norme de creditare interne pentru populatie, care prevad un grad maxim de indatorare de 65% din veniturile nete, a informat banca.
"Pentru a veni in sprijinul clientilor actuali si potentiali, BCR va implementa noile norme de creditare in cat mai scurt timp, pana la finele lunii iunie", se spune in comunicat.

Banca va accepta un grad de indatorare de pana la 65% aplicat la venitul net al familiei solicitantilor de credit. Gradul de indatorare admis pentru fiecare solicitant depinde de profilul de risc al clientilor, rezultat in urma unei analizei de tip "scoring", si de istoricul sau bancar, fiind dezavantajati cei care au avut deja restante la plata.

Cosul minim de subzistenta variaza in functie de numarul de membri ai familiei si va fi diferentiat pe regiuni geografice si in functie de localitatea de domiciliu, se mentioneaza in comunicat.

Potrivit noilor norme de creditare ale BCR, avansul la creditul solicitat va fi cuprins intre zero si 25%, in functie de tipul imprumutului.

Totodata, in noile norme BCR renunta la acoperirea cu garantii a creditului imobiliar in proportie de 133%. Astfel, in cazul creditelor de consum, gradul de acoperire cu garantii poate varia intre zero si 100%, iar in cazul imprumuturilor pentru investitii imobiliare, garantiile minime acceptate de banca sunt de 80% din valoarea imprumutului.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a validat, marti, normele de creditare ale celei mai mari banci de pe piata romaneasca, Banca Comerciala Romana (BCR) care este a patra banca ce beneficiaza de posibilitatea de a lansa credite in conditii "relaxate".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri