Asociatia de Leasing Bancar sustine introducerea in cadrul noii Legi a leasingului a unui articol tranzitoriu in scopul infiintarii, in termen de 1 an de la publicarea noii legi, a unei autoritati de reglementare a pietei leasingului. "Aceasta autoritate ar putea functiona sub tutela Bancii Nationale a Romaniei sau a Parlamentului Romaniei si ar avea ca scop principal pregatirea pietei leasingului pentru momentul aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana, moment ce va impune standardele Basel II de reglementare a acestui segment de piata", se arata intr-un comunicat de la ALB. Existenta unui asemenea organism este subiect de neintelegeri in piata de leasing, divizata intre companiile de leasing bancare grupate in Asociatia de leasing si celelalte companii afiliate Asociatiei de Leasing din Romania (ASLR).

"Nu stiu daca BNR trebuie sa fie solutia privind o instanta a pietei, dar, mai devreme sau mai tarziu, se va ajunge la un nivel maxim de reglementare a leasingului financiar. Leasingul operational nu trebuie insa sa intre in sfera unui organism de supraveghere a pietei", ne-a declarat Cornel Coca Constantinescu, presedintele ASLR. Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, declarase, in urma cu doua zile, ca intentioneaza sa implice banca centrala in supravegherea pietelor financiare.

Motivul il constituie controlul strict al activitatilor de finantare care ar putea sa influenteze negativ inflatia. Piata de leasing a depasit anul trecut 1,6 miliarde euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri