Sefii Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (BMFMS) negociaza o eventuala fuziune cu Eurex, cea mai mare piata de derivative din lume, cu Euronext, Deutsche Boerse, cu platforma bursiera nordica OMX si cu Bursa din Varsovia, a anuntat, citat de NewsIn , Teodor Ancuta, presedintele BMFMS
OMX, platforma bursiera nordica, a facut "due diligence" pentru BMFMS si a angajat firma KPMG, a mai spus Ancuta.

Pentru a pregati o eventuala fuziune cu o piata bursiera pe care se tranzactioneaza si actiuni, nu numai derivative, BMFMS a demarat procedurile pentru pentru infiintarea pietei spot, a mai declarat presedintele bursei sibiene . "Am inaintat CNVM regulamentul pietei spot".

In functie de bursa cu care se va face fuziunea, se vor stabilii si companiile pe care vor incerca sa le aduca la Bursa din Sibiu, a mai spus Ancuta. "Daca ne unim cu Deutsche Boerse, cea mai mare bursa din lume, probabil ca in afara de anumite companii romanesti, care si-au manifestat deja interesul pentru listarea la BMFMS, vor exista si alte companii interesate de tranzactionare, deoarece Deutsche Boerse permite tranzactionarea in toata lumea", a mai spus Ancuta.

Bursa din Sibiu a fost in negocieri cu Bursa de Valori Bucuresti, negocieri care au esuat la sfarsitul anului 2006. Cele doua burse se aflau, in septembrie, de mai multe luni, in negocieri avansate privind o posibila fuziune, care a fost acceptata de principiu. Cum nu toate casele de brokeraj care sunt actionare ale BVB au si detineri la bursa monetara din Sibiu, chestiunea evaluarii celor doua piete s-a dovedit a fi foarte spinoasa care a dus, in final la blocarea fuziunii.









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri