Actionarii BCR Asigurari au aprobat majorarea capitalul social al companiei cu 43,75 milioane lei (13,9 milioane euro) pana la 73,75 milioane lei si plata unei prime de emisiune de 6 lei/actiune la subscriere, potrivit unei hotarari publicata in Monitorul Oficial.
Decizia a fost luata intr-o adunare generala a actionarilor (AGA) din 28 mai, iar majorarea capitalului va avea loc prin emiterea a 4,375 milioane de noi actiuni. Pretul de subscriere al fiecarei actiuni va fi de 16,00 lei pe actiune, din care 10,00 lei reprezinta valoarea nominala a actiunii, iar 6,00 lei reprezinta prima de emisiune, se arata in hotarare.

Toate persoanele inregistrate la 28 mai in Registrul Actionarilor BCR Asigurari au la dispozitie o luna de la data publicarii acestei hotarari in Monitorul Oficial (29 iunie) sa isi exercite dreptul de preferinta la subscrierea actiunilor nou emise. Actionarii vor putea sa subscrie actiuni noi proportional cu cota pe care o detineau la 28 mai in capitalul BCR Asigurari.

Daca actionarii nu vor subscrie si plati toate actiunile nou emise, va avea loc o subscriere suplimentara a actiunilor care nu au fost subscrise in prima etapa. La cea de a doua etapa vor putea sa participe exclusiv actionarii care au subscris anterior toate actiunile la care aveau dreptul si au achitat in intregime valoarea actiunilor si a primei de emisiune corespunzatoare. Acestia vor avea la dispozitie inca o luna pentru cea de a doua subscriere, iar dreptul respectiv va fi de asemenea acordat proportional cu numarul de actiuni controlate.

Actiunile nou emise ce nu vor fi subscrise nici in a doua etapa vor fi anulate, iar capitalul social al BCR Asigurari va fi majorat doar cu valoarea actiunilor subscrise si varsate in mod valabil.

In prezent, Banca Comerciala Romana SA (BCR) detine 60,90% din capitalul societatii de asigurare, Financiara SA controleaza 20,84% din actiuni, iar restul de 18,26% din capital este controlat de 7.441 de persoane fizice. Din conducerea consiliului de supraveghere al BCR Asigurari fac parte Helmuth Hintringer, in calitate de presedinte, si Martin Skopek si Jean Andronie, in calitate de membri.

BCR Asigurari a subscris, in primul trimestru al acestui an, prime brute in valoare de peste 214 milioane lei, in crestere cu 149% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si a urcat pe pozitia secunda in clasamentul companiilor de asigurare. BCR Asigurari opereaza exclusiv in sectorul asigurarilor generale si are o retea de 171 unitati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri