Grupul Generali a depus documentele necesare autorizarii unei societati de gestionare a pensiilor private obligatorii (pilonul II), Generali Fond de Pensii, la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si estimeaza ca firma va controla 12% din piata
Documentatia necesara a fost depusa in data de 25 iunie 2007. Generali Fond de Pensii si-a propus sa atraga peste 300.000 de participanti, ceea ce inseamna o cota de piata de aproximativ 12%, potrivit datelor publicate de companie.

"Avem deja o echipa de conducere formata din specialisti in domeniul financiar, cu ajutorul carora pregatim strategia de implementare a activitatilor legate de pensii. Pana la 1 august vom pregati o echipa de agenti de marketing eficienta si suficient de mare care sa ofere romanilor servicii de calitate si informatiile de care au nevoie, astfel incat sa faca singuri alegerea fondului privat de pensii si sa nu fie distribuiti aleatoriu de catre Comisie", a declarat, managerul de proiect in cadrul Generali pentru pensiile private obligatorii, Ioan Vreme.

El a mentionat ca, in acelasi timp, compania a achizitionat softul de administrare a pensiilor private, care contine si modulele necesare gestiunii fondurilor de investitii. Noua companie Generali Fond de Pensii beneficiaza si de experienta reformei pensiilor in strainatate, in tari precum Polonia, Ungaria, Cehia unde Grupul Generali ocupa pozitii de top, a mai spus Vreme.

Conform unui studiu realizat de catre Comisia Nationala de Prognoza (CNP), la cererea Guvernului, se estimeaza ca numarul angajatilor care vor adera la un fond de pensii obligatorii va fi de 2,7 milioane in 2008, urmand sa ajunga la circa 4,7 milioane in 2020.

Ioan Vreme a mai spus ca intrarea pe piata pensiilor din Romania face parte din strategia de dezvoltare a Generali Group prin care se urmareste consolidarea pozitiei in Europa de Est, "o piata cu un potential imens de dezvoltare".

Programul reformei pensiilor private din Romania prevede ca, incepand de la 1 august si pana la finele lunii noiembrie, salariatii cu varste de pana la 35 de ani vor fi obligati sa adere la un fond de pensii, administrat privat. Angajatii cu varste cuprinse intre 35 – 45 de ani pot opta pentru un fond de pensii oricand, pana la implinirea varstei de 45 de ani, conform normelor emise de CSSPP.

Angajatii care, pana la finele lunii noiembrie nu vor adera la un anumit fond de pensii private, vor fi distribuiti aleatoriu companiilor care vor activa pe aceasta piata. Primele contributii pentru pensiile private vor fi colectate in luna ianuarie a anului 2008, se mai arata in comunicatul de presa.

In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Procentul va creste cu cate o jumatate de punct procentual anual, pana la atingerea valorii de 6% aplicate venitului lunar brut, intr-un interval de 8 ani.

Veniturile din prime de asigurari obtinute de Generali in Romania au urcat cu 56% in primul trimestru al acestui an, peste media de crestere de 27,4% obtinuta in regiunea Europei Centrale si de Est, potrivit raportului trimestrial al companiei, publicat la mijlocul acestei saptamani.

Generali Asigurari Romania a afisat o crestere cu 129% a volumului total de prime brute subscrise in 2006, fata de 2005, pana la 296 milioane lei, datorata unei accelerari a activitatii in domeniul asigurarilor de non - viata si a urcat cota de piata la 5%.

In primul an de activitate al fondurilor private de pensii, 2% din contributia de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Se preconizeaza ca procentul va creste cu cate o jumatate de punct procentual anual, pana la atingerea valorii de 6% aplicate venitului lunar brut, intr-un interval de 8 ani.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri