Omul de afaceri a vandut marti 30,52% din Asirom catre Vienna Insurance Group pentru 146 milioane lei, la pretul de 0,75 lei pe titlu, cu 17,2% mai mare decat cotatia la care a vandut Broadhurst Investments si cu 11,8% sub pretul la care a vandut QVT Fund.
Prin transferul de marti Ioan Niculae si Vienna Insurance Group (VIG) au dat companiei Asirom o valoare de piata de 478,4 milioane lei (153 milioane euro), aferenta pretului de 0,75 lei pe titlu, potrivit NewsIn.

In mai, Broadhurst Investments a vandut 14,93% din Asirom catre Waterwe Ventures (9,55%) si Tarkul Estates Ltd (5,39%), pentru 61 milioane lei, pretul la care s-au realizat transferurile fiind de 0,64 lei pe titlu. Tranzactiile speciale din mai au dat companiei Asirom o valoare de piata de 408,2 milioane lei.

In iunie, QVT Fund a vandut 13,8% din Asirom pentru 75 milioane lei, unul din cumparatori fiind Damrosch Trading Ltd, care a raportat o detinere de 9,48%. Cotatia la care s-au realizat transferurile a fost de 0,85 lei pe titlu, conducand la o capitalizare a companiei de 542,2 milioane lei.

Comparand nivelurile la care s-au realizat aceste transferuri se observa ca Ioan Niculae a vandut bine decat Broadhurst, dar mai ieftin decat QVT Fund. Din perspectiva austriaca Vienna Insurance Group a cumparat mai scump decat Waterwe Ventures si Tarkul Estates, dar mai avantajos decat Damrosch Trading.

In urma tranzactiei de marti, Vienna Insurance Group a devenit actionarul cu cea mai mare detinere, de 30,52%, dupa cedarea controlului de la 50% din partea InterAgro, care mai detine un pachet sub 20%. in actionariatul Asirom, Tarkul Estates Ltd detine 5,39%, Damrosch Trading Ltd detine 9,48%, iar Waterwe Ventures detine 9,55%.

Titlurile Asirom (ASRA) au incheiat sedinta de marti la cotatia de 1,25 lei, in crestere cu 25%, ducand capitalizarea companiei la 797,3 milioane lei (255 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri