Banca Romaneasca, subsidiara locala a grupului financiar elen National Bank of Greece (NBG), reduce incepand cu 30 iulie dobanzile fixe la depozitele in lei ale populatiei si firmelor cu pana la 0,50%, in functie de durata constituirii
Astfel, un depozit constituit in lei la un termen de 30 de zile va fi remunerat din 30 iulie cu 6,25% pe an, fata de 6,75% in prezent, dobanda la depozitele la 60 de zile scade de la 7% la 6,60% pe an, iar pentru cele la 90 de zile coboara de la 7,35% la 6,90% pe an.

Pentru un termen de sase luni (180 de zile), dobanda fixa anuala acordata de banca la un depozit in lei scade de la 7,40% la 7,05%, pentru o scadenta de noua luni (270 de zile), dobanda anuala coboara de la 7,50% la 7,15%, iar depozitele scadente dupa un an vor fi remunerate de banca cu o dobanda de 7,25% pe an, in loc de 7,75%, cat este in prezent.

Pentru conturile curente in lei, dobanda anuala platita de Banca Romaneasca se mentine la 0,75%, in timp ce pentru conturile de card, dobanda ramane de 1,50% pe an.

In cazul conturilor deschise in alte valute - euro, dolari, lire sterline sau franci elvetieni - dobanzile platite de banca raman neschimbate.

Miscarea Bancii Romanesti vine dupa ce Banca Nationala a Romaniei (BNR) a redus dobanda de politica monetara de patru ori consecutiv, de la 8,75% la inceputul anului la 7% pe an la sfarsitul lunii iunie. Banca Romaneasca urcase in iunie dobanzile la depozitele in euro, dupa ce Banca Centrala Europeana (BCE) a majorat dobanda cheie la 4%.

Banca Romaneasca avea active de 3,56 miliarde lei (1,05 miliarde euro) si detinea o cota de piata de 2,07% la sfarsitul anului trecut, fiind pe locul al 12-lea in sistemul bancar romanesc, potrivit datelor bancii centrale. Dupa primul trimestru al acestui an, activele Bancii Romanesti erau de 1,223 miliarde euro, potrivit raportului financiar al bancii-mama.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri