MKB Romexterra Bank, subsidiara grupului MKB-Bayern LB, a obtinut in prima jumatate a acestui an un profit net de 3,8 milioane euro, ca urmare a investitiilor in dezvoltarea retelei, a modificarii structurii organizatorice, recrutarii si pregatirii personalului si procesului de schimbare a imaginii.
Rezultatele financiare de la jumatatea acestui au fost calculate conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS). La jumatatea anului trecut, cand banca utiliza standardele romanesti de raportare contabila (RAS), banca a inregistrat un profit net de 16,03 milioane lei (4,49 milioane euro). Cele doua rezultate financiare nu pot fi, insa, comparate din cauza sistemului diferit de raportare.

Activele totale ale MKB Romexterra Bank au crescut la jumatatea acestui an cu aproape 40% pana la 1,5 miliarde lei (484 milioane euro) de la 1,1 miliarde lei (306 milioane euro), cat inregistrase in perioada similara a lui 2006.

Volumul creditelor acordate s-a majorat cu 74%, de la 558 milioane lei, cat erau la sfarsitul lunii iunie 2006, la 971 milioane lei la jumatatea acestui an.

Cel mai rapid ritm de crestere a fost inregistrat de segmentul de retail care s-a dublat (109%) fata de anul trecut, devansand segmentul companiilor, care a notat o crestere neta de 60%.

Principalul resort al activitatii de creditare pe partea de retail a constat in oferta diversificata de produse si servicii, inclusiv creditarea in euro. Apartenenta la grupul MKB-Bayern LB a permis bancii MKB Romexterra accesarea creditelor externe la costuri semnificativ reduse, fapt concretizat in flexibilitatea ofertei de creditare a bancii si reducerea costurilor aferente activitatii pe segmentul persoane juridice.

Reteaua teritoriala a bancii numara la jumatatea acestui an 69 unitati operationale, cu 27 mai mult decat in iunie 2006, si o retea de 156 bancomate (ATM), care au fost adaptate la standardul EMV pentru acceptarea cardurilor cu cip. Pana la sfarsitul anului, banca vrea sa isi extinda reteaua la 96 sucursale si agentii si 326 bancomate.

Proportional cu extinderea retelei teritoriale, personalul bancii a inregistrat o crestere cu 19%.

De la inceputul anului, in structura MKB Romexterra Bank au fost dezvoltate noi linii de afaceri, precum cele de finantari de proiecte, finantare specializata pentru intreprinderi mici si mijlocii (IMM) si servicii de private banking.

Din a doua jumatate a anului trecut, MKB Romexterra Bank face parte din grupul financiar bancar german Bayerische Landesbank (Bayern LB), prin investitorul strategic MKB Bank - subsidiara a Bayern LB - care detine o participatie de 75,94% din actiunile bancii romanesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri