Consiliul Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a luat act de demisia inaintata de Cristian Sima din pozitia de administrator al Consiliului, care prin consecinta anuleaza calitatea de membru in Consiliul Indicelui, a informat institutia.
Consiliul Bursei, reunit in sedinta, pe data de 6 iulie, a luat act de demisia inaintata de domnul Cristian Sima, si s-a constatat faptul ca prin declinarea calitatii sale de membru al Consiliului Bursei a ramas vacantata si pozitia de administrator al Consiliului. Ca urmare a demisiei, Consiliul Bursei a constatat ca domnul Cristian Sima nu mai poate detine nici calitatea de membru al Comitetului Indicelui.

Din organismul bursier (Comitetul Indicelui) nu vor mai face parte membri ai Consiliului Bursei. in componenta acestui colectiv intra specialisti selectati din cadrul personalului BVB si din piata de capital. Comitetul Indicelui este autoritatea centrala care stabileste ajustarile si modificarile indicilor bursieri si elaboreaza metodolgiile de dezvoltare a acestora.

Presedintele Consiliului Bursei de Valori Bucuresti este Septimiu Stoica, secondat de cei doi vicepresedinti Dan Paul si Ovidiu Sergiu Pop. in afara postului ramas vacant, ca urmare a demisiei lui Cristian Sima, din Consiliul Bursei mai fac inca patru membri: Petru Prunea, Adrian Manaila, Rares Nilas si Dana Mirela Ionescu. Directorul general al Bursei de Valori Bucuresti este Stere Farmache.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri