Raiffeisen Bank isi propune sa devina depozitarul a 25% din activelor de fondurile de investitii anul viitor, in Romania dupa ce a fost autorizata ca banca depozitara pentru fonduri de pensii obligatorii (pilonul II) la inceputul lunii august
In prezent banca este depozitarul a 15% din activele fondurilor mutuale din piata romaneasca. Raiffeisen Bank a fost autorizata la inceputul lunii august ca depozitar al activelor fondurilor de pensii obligatorii (pilon II) de catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

In calitate de depozitar, Raiffeisen Bank are obligatia de a pastra in siguranta si de a calcula zilnic valoarea neta a activelor fondurilor de pensii. Totodata, banca trebuie sa faca operatiuni in conturile fondului, conform instructiunilor primite de la administratorul acestuia.

"Conform legii, fondurile de pensii obligatorii (pilon II) trebuie sa aiba un depozitar autorizat de CSSPP, iar Raiffeisen Bank isi propune sa ofere servicii de calitate pe acest segment", a declarat directorul directiei Servicii Titluri din Raiffeisen Bank, care administreaza activitatile de depozitare si custodie, Cristian Solomon.

Ea a adaugat ca in alegerea unui fond de pensii obligatoriu, clientul este interesat sa afle si cine este depozitarul fondului, deoarece acesta reprezinta garantia ca activele fondului de pensii sunt administrate conform legii.

Raiffeisen Bank ofera servicii de depozitare inca din 2006, cand a fost autorizata sa functioneze ca depozitar pentru fondurile deschise de investitii. Banca este depozitar pentru fondurile deschise de investitii Raiffeisen Benefit si Raiffeisen Prosper, administrate de Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen Bank are peste doua milioane de clienti din randul populatiei, 125.000 firme mici si mijlocii (IMM) si peste 4700 de companii mari si medii. Raiffeisen Bank are 346 de unitati, 850 de bancomate (ATM) si peste 6.700 aparat pentru plata cu cardul la comercianti (POS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri