Compania de asigurari Omniasig - Vienna Insurance Group a afisat un volum al primelor brute subscrise de 376 milioane lei (113 milioane euro) in prima jumatate a acestui an, in crestere cu peste 50% fata de acelasi interval din 2006.
Avansul afacerilor a avut loc pe fondul extinderii retelei, care cuprinde in prezent 237 de unitati, cu 1.500 de angajati si 12.000 de agenti la nivelul intregii tari. Pana la finalul acestui an, Omniasig - Vienna Insurance Group si-a propus sa deschida inca 20 de sucursale, agentii si puncte de lucru in toata tara, spun oficialii companiei.

Compania a deschis, joi, o noua sucursala in Bucuresti, vis-a-vis de cladirea Operei Nationale, care se adauga celor doua sucursale si 18 agentii si puncte de lucru deja existente in Capitala.

Omniasig - Vienna Insurance Group a urcat anul trecut pe pozitia a doua pe piata asigurarilor generale din Romania, cu un volum total al primelor brute subscrise de 152,10 milioane euro si o cota de piata de 9,33%.

Grupul austriac Vienna Insurance se situeaza, prin toate companiile detinute, pe primul loc pe piata asigurarilor din Romania, cu o cota de piata de 17,73%.

Vienna Insurance Group controleaza in mod direct in Romania companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-un pachet de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%. Pe 24 iulie, Vienna Insurance Group a anuntat semnarea unui contract de preluare a pachetului majoritar la Asirom si a confirmat preluarea a 30% din capital de la actualul actionar majoritar, considerata un prim pas in afacere.

In 2006, subsidiarele Vienna Insurance Group din Romania au inregistrat un profit brut de 2,8 milioane de euro, de cinci ori mai mare decat cel raportat in 2005, si venituri de 236,89 milioane euro. Cele patru companii au subscris prime brute de 106,2 milioane de euro in primul trimestru al acestui an, nivel in crestere cu peste 75% fata de perioada similara a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri