Piraeus Bank Romania reduce, incepand de luni, 20 august, dobanzile la creditele ipotecare, imobiliare si de nevoi personale cu garantii reale acordate in euro, a anuntat un comunicat al bancii.
Astfel, dobanda la un credit ipotecar sau imobiliar si la un credit de nevoi personale cu garantie reala standard in euro scade de luni de la o rata fixa de 5,35% pe an, la care se adauga dobanda Euribor la trei luni, pana la 4,35% pe an plus Euribor la trei luni. Pentru un credit de nevoi personale cu garantie reala cu perioada de gratie si la un credit de "Casa Noua" in euro, dobanda anuala scade de luni de la 4,7% plus Euribor la trei luni la 4,5% plus Euribor la trei luni.

"Imbunatatirea conditiilor de creditare pe segmentele ipotecar, imobiliar si pe cel al creditelor de nevoi personale cu garantii reale, oferite in euro, este in linie cu strategia Piraeus Bank Romania de a ramane o banca accesibila, care ofera produse si servicii bancare unei categorii cat mai largi de beneficiari", a declarat directorul general pentru retail banking si operatiuni al Piraeus Bank Romania, Catalin Parvu.

Creditul ipotecar - imobiliar se acorda populatiei si persoanelor fizice autorizate care vor sa cumpere, construiasca sau sa modernizeze un imobil. Valoarea unui imprumut acordat este cuprinsa intre 5.000 si 250.000 euro, iar perioada de acordare este de maximum 30 de ani pentru cumpararea sau construirea unui imobil si de cel mult 10 ani pentru modernizarea acestuia. Creditul poate fi acordat si pentru persoanele care doresc refinantarea unui credit aflat in derulare la o alta banca, se precizeaza in comunicat.

Creditul de Casa Noua, acordat pentru achizitionarea unei locuinte si pentru refinantarea unui credit aflat in derulare la o alta banca, are drept cqaracteristica principala faptul ca imprumutatul nu plateste nici dobanda nici principal bancii in primele sase luni de credit. in urmatorii trei ani, clientul plateste doar dobanda, iar dupa aceasta perioada, rambursarea se face in rate lunare egale, compuse din principal si dobanda.

Creditul de Casa Noua se acorda pe o perioada maxima de 30 de ani, iar valoarea minima a imprumutului este de 5.000 euro, fara a exista un plafon maxim de creditare.

Creditul de nevoi personale cu garantie reala, varianta standard, se acorda populatiei si persoanelor fizice autorizate pentru destinatii diverse, fara a fi nevoie de justificarea scopului finantarii. Valoarea maxima a creditului acordat este de 200.000 euro, pe o perioada de cel mult 30 de ani.

Pentru creditul de nevoi personale cu garantie reala cu perioada de gratie, clientii nu platesc in primele sase luni bancii nici dobanda nici principal, in urmatorii trei ani vor plati doar dobanda, iar dupa aceasta perioada rambursarea se face in rate lunare egale. Perioada maxima de creditare este de 30 de ani si nu exista un plafon maxim de creditare.

Activele administrate de Piraeus Bank Romania au ajuns la 1,75 miliarde euro la jumatatea acestui an, in crestere cu 210% fata de iunie 2006, iar valoarea totala a imprumuturilor acordate a avansat cu 230% pana la 1,4 miliarde euro in intervalul iunie 2006 - iunie 2007.

Reteaua bancii cuprindea 70 de sucursale si agentii la 30 iunie 2007, dintre care 16 unitatii au fost deschise in primele sase luni ale acestui an. Piraeus Bank Romania vrea sa detina la sfarsitul lui 2007 o reteua de peste 100 de unitati, banca urmand sa fie prezenta in fiecare resedinta de judet. La sfarsitul lunii iunie 2007, banca avea o retea de 69 de bancomate (ATM).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri