Banca Transilvania a urcat dobanzile la depozitele clasice ale populatiei si firmelor si la depozitul Kid Cont, constituite in euro, si a infiintat un depozit special cu acumulare in moneda europeana, la termen de 18 luni
Astfel, in cazul unui depozit clasic in euro, dobanda urca de la 3,50% la 3,75% pentru un termen de o luna si de la 4% la 4,25% la trei luni. Cea mai mare crestere a dobanzii a fost decisa la un depozit scadent dupa sase luni, de la 4,25% pana la 5,25% pe an, in timp ce pentru un depozit in euro la noua luni, dobanda anuala platita de banca urca de la 4,25% la 5%, iar la un depozit constituit la un an, banca va plati tot 5% dobanda, fata de 4,50% pana in prezent.

in cazul unui depozit revolving, dobanda anuala platita de Banca Transilvania urca de la 4% la 4,50%, atat pentru cele la termen de noua luni, cat si pentru cele la 12 luni.

Banca a lansat si un depozit special constituit in euro, pe termen de 18 luni, fara prelungire automata, la care calculul si plata dobanzii se realizeaza trimestrial. Dobanda anuala platita la acest tip de depozit este de 5,5%, iar suma minima pentru deschiderea lui este de 3.000 euro.

Banca a mai decis cresterea dobanzii anuale de la 4,25% la 5% pentru depozitul Kid Cont constituit in euro, cu acumulare si destinat minorilor cu varste cuprinse intre o zi si 17 ani.

Banca Transilvania avea un portofoliu de credite de 6,414 miliarde lei (2,05 miliarde euro) la sfarsitul lunii iunie, in crestere cu 30% fata de finalul anului trecut, in timp ce depozitele atrase de la clienti au ajuns la 7,05 miliarde lei (2,25 miliarde euro) la jumatatea acestui an.

Dupa numarul de unitati, Banca Transilvania este pe locul al patrulea pe piata bancara romaneasca, cu 400 de sucursale si agentii, fiind depasita doar de Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), BRD - Groupe Societe Generale si Banca Comerciala Romana (BCR).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri