Eximbank si banca ruseasca Gazprombank au incheiat un acord prin intermediul caruia faciliteaza exporturile companiilor romanesti pe piata ruseasca.
Parteneriatul dintre Eximbank Romania si Gazprombank are ca scop oferirea de informatii exportatorilor romani pentru a limita riscurile asociate tranzactiilor internationale si de a efectua operatiuni de incasari si plati aferente tranzactiilor deja incheiate prin intermediul Eximbank si Gazprombank, in conditii siguranta.

"Prin intermediul acestei colaborari, Banca de Export Import a Romaniei va facilita accesul agentilor economici romani pe piata Federatiei Ruse. Institutiile noastre vor colabora pentru intensificarea schimburilor comerciale intre cele doua tari, in interesul clientilor nostri care desfasoara activitati in domeniul exportului", a declarat presedintele Eximbank Romania, Carmen Radu.

Companiile romanesti interesate de piata din Rusia pot efectua exporturi chiar daca partenerul de afaceri nu are suficiente resurse proprii pentru a achita contravaloarea acestora, prin acordarea de catre Gazprombank a unei linii de credit-cumparator la dispozitia importatorului, se mai arata in comunicat.

Infiintata in 1990, Gazprombank are aproximativ doua milioane de clienti in sectorul de retail, 36.000 de clienti companii si este intre primele cinci banci din Europa Centrala si de Est. Banca avea, in luna aprilie a acestui an, active de 1.088 miliarde ruble (43 miliarde dolari) si un capital social de 88,3 miliarde ruble (3,5 miliarde dolari).

Eximbank Romania a mai semnat luna trecuta un acord cu Banca Nationala de Comert Exterior (Bancomext) din Mexic. Acordul prevede ca cele doua banci sa isi furnizeze reciproc produse si servicii legate de finantare, garantare si operatiuni de asigurare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri