Consiliul Concurentei a inceput sa analizeze preluarea Asirom de catre Wiener Stadtische si va lua o decizie cu privire la fuziune in termen de 30 de zile
Autoritatea de concurenta analizeaza concentrarea economicã ce se va realiza prin dobandirea controlului unic de catre Wiener Stadtische Versicherung AG Vienna Insurance asupra Asirom pentru a stabili compatibilitatea concentrarii economice cu un mediu concurential normal, se mai arata in comunicatul consiliului.

O decizie cu privire la aceast control urmeaza a fi adoptata in termen de 30 de zile de la data la care notificarea va deveni efectiva.

Potrivit Legii concurentei sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, operatiunile de concentrare economica ce depasesc pragurile valorice prevazute in acest act normativ.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a firmelor implicate intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10 milioane euro si exista cel putin doua companii implicate in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifrã de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane de euro.

Asirom a fost infiintata in 1991, prin privatizarea fostei Administratii a Asigurarilor de Stat (ADAS), a carei sciziune a dus la aparitia a doua societati: Asirom si Astra.

Asirom are un capital social de 63,786 milioane lei divizat in 637,86 milioane de actiuni. Grupul Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance detine 30,52%, dupa cedarea controlului de la 50% din partea InterAgro, care mai detine un pachet de 20,52%. in actionariatul Asirom, Tarkul Estates Ltd detine 5,39%, Damrosch Trading Ltd detine 9,48%, iar Waterwe Ventures detine 9,55%.

Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance mai controleaza in mod direct, in Romania, companiile Omniasig, unde detine 97,78% din actiuni, si Unita, cu 99,99% din titlurile societatii si, indirect, Omniasig Asigurari de Viata si Agras. Omniasig Asigurari de Viata este controlata, printr-un pachet de 50%, de Omniasig, iar Unita detine la Agras o participatie majoritara de 75,7%.

In 2006, subsidiarele Wiener Städtische Versicherung AG Vienna Insurance din Romania au inregistrat un profit brut de 2,8 milioane de euro, de cinci ori mai mare decat cel raportat in 2005, si venituri de 236,89 milioane euro. Cele patru companii au subscris, in primul trimestru al acestui an, prime brute de 106,2 milioane de euro, in crestere cu peste 75% fata de perioada similara a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri