Egnatia Leasing a finantat bunuri de peste 80 milioane euro in primele sase luni din 2007, in crestere de aproape patru ori fata de aceeasi perioada din 2006, in special ca urmare a avansului puternic pe segmentul echipamentelor, a declarat, citat de NewsIn, un oficial al companiei.
In primele sase luni din 2006, Egnatia Leasing a inregistrat o valoare a bunurilor finantate de 23,5 milioane euro.

Egnatia Leasing, parte a grupului financiar elen Egnatia, a finantat echipamente in valoare de peste 19 milioane euro in prima jumatate a acestui an, in urcare de peste sase ori fata de acelasi interval din 2006, cand valoarea finantarilor era de numai 3,57 milioane euro, a precizat reprezentantul companiei.

Totodata, Egnatia Leasing a raportat o crestere cu 126% a numarului de contracte in prima parte a acestui an, pana la 1.960, fata de sfarsitul lunii lunii iunie 2006, cand avea 867 de contracte.

Valoarea contractelor semnate de companie in primele sase luni din 2007 s-a ridicat la 98,25 milioane euro, comparativ cu 30,4 milioane euro, cat a inregistrat in aceeasi perioada din 2006.

Compania a intrat si pe alte segmente de piata, precum achizitia de vagoane, cu finantari de 1,2 milioane euro in primul semestru din 2007. In schimb, Egnatia Leasing nu a mai finantat in acest an achizitionarea de ambarcatiuni, pentru care alocase 12.350 euro in acelasi interval din 2006. Segmentul imobiliar are o pondere mai mica in portofoliul companiei, cu finantari de 6,7 milioane euro, iar pentru segmentul spatiilor de prezentare pentru masini (show room), compania a acordat finantari de 586.000 euro in prima jumatate a anului.

Finantarea achizitiei de camioane s-a ridicat in primul semestru al acestui an la 25,82 milioane euro, in urcare de aproape cinci ori fata de prima jumatate a anului trecut, cand aceasta era de 5,73 milioane euro. In ce priveste finantarea autobuzelor, compania a afisat o crestere semnificativa in primele sase luni din 2007, pana la 1,7 milioane euro, de la 252.000 euro in acelasi interval din 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri