Erste Bank, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane (BCR), s-ar putea lista la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) cel mai tarziu in opt sau noua luni, in functie de procedurile BVB, a spus presedintele bancii austriece, Andreas Treichl.
"Speram sa realizam listarea Erste la Bursa de Valori Bucuresti pana la sfarsitul anului, dar in mod sigur se va realiza cel mai tarziu in urmatoarele opt-noua luni, in functie de procedurile de la BVB", a spus Treichl.

Seful Erste declarase saptamana trecuta, intr-un interviu acordat cotidianului financiar online ungar Portfolio, ca BVB trebuie sa isi schimbe anumite reglementari pentru ca Erste Bank sa se poata lista pe piata romaneasca de capital.

"Listarea la Bucuresti depinde, mai mult sau mai putin, de BVB. Noi am anuntat bursa ca vrem sa listam Erste Bank. Bursa de la Bucuresti este de acord cu listarea Erste, dar mai are inca de schimbat anumite reglementari pentru a ne permite intrarea", a precizat Treichl, pentru Portfolio.

Potrivit oficialilor Depozitarului Central, reglementarile necesare listarii Erste Bank la Bursa de Valori Bucuresti si conectarea la un depozitar central european ar putea fi finalizate pana la sfarsitul anului 2007.

"Suntem in curs de finalizare a reglementarilor necesare listarii Erste Bank la Bucuresti. Speram ca pana la sfartitul anului sa reusim sa realizam conectarea cu un depozitar central european. Acum lucram si la reglementarile pentru generalizarea sistemului de conturi globale si a imprumutului de actiuni", a declarat , potrivit NewsIn, Adriana Tanasoiu, directorul general al Depozitarului Central.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri