Romanii cu varsta de pana la 24 de ani cunosc cel mai bine sistemul pensiilor private, iar persoanele intre 36 si 45 de ani sunt cele mai precaute in legatura cu acest sistem, potrivit unui studiu realizat de Gfk Romania la cererea companiei ING Fond de Pensii.
Studiul a avut in vedere gradul de informare al angajatilor, perceptiile, precum si atitudinile acestora legate de pensiile private.

Tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani sunt cei mai informati in legatura cu trecerea graduala a contributiei pentru pensie din administrarea statului in cea privata, iar persoanele intre 25 si 35 de ani sunt cele mai mari sustinatoare ale reformei pensiilor din Romania, arata studiul. Acestia din urma inteleg cel mai bine motivele pentru care se adopta sistemul pensiilor private, si anume disproportia dintre numarul pensionarilor si cel al contribuabililor, care creeaza o povara mare pentru bugetul de stat. Motivul pentru care persoanele cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani ar adera la un sistem de pensii privat il reprezinta nivelul pensiei, care va fi relativ mai mare in comparatie cel al contributiei.

Persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani sunt mai interesate de sistemul pensiilor private in comparatie cu persoanele mai tinere, desi pensiile private sunt optionale pentru aceasta categorie de varsta. Persoanele intervievate considera ca pensiile private le va aduce unele avantaje, precum venituri suplimentare mai ridicate decat cele oferite de pensiile de stat, posibilitatea de a lasa pensia urmasilor in caz de deces, siguranta, linistea sufleteasca si confortul la varsta pensionarii.

Tinerii cu varsta intre 18 si 35 de ani se concentreaza pe aspectele rationale precum profitul, costurile, dobanda si cauta informatii legate si de flexibilitatea ofertei, cum ar fi de exemplu cazul in care contribuabilul se accidenteaza sau isi pierde locul de munca. Persoanele peste 35 ani pentru care pensiile private sunt optionale sunt mult mai atente la detalii si au intrebari punctuale, concrete, legate in primul rand de securitatea banilor.

"Romanii sunt interesati de noul sistem de pensii, iar nelamuririle care inca mai persista pot fi inlaturate printr-o informare clara si concreta. Din acest motiv am pus accent pe pregatirea celor aproape 40.000 de agenti care urmeaza sa vanda pensii private de la ING Fond de Pensii. Acestia au rolul de a explica romanilor ce inseamna pensia privata si care sunt avantajele ei", a declarat presedintele consiliului de adminstratie al ING Fond de Pensii si director general al ING Asigurari de Viata, Bram Boon.

GfK Romania este o filiala a companiei germane GfK, unul dintre liderii mondiali in domeniul cercetarilor de piata. in 2005, potrivit site-ului companiei, GfK a avut o cifra de afaceri de peste 935 milioane de euro.

Societatea ING Fond de Pensii si-a propus sa fie lider pe piata fondurilor de pensii private obligatorii, cu o cota de piata de 30%. Banca depozitara a fondului de pensii obligatorii administrat de ING Fond de Pensii este BRD – Groupe Societe Generale, iar auditul financiar va fi asigurat de Ernst&Young Assurance Services.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II va incepe la 17 septembrie si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit CSSPP.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri