AG2R Fond de Pensii SA, Marfin Fond de Pensii SA si MKB Romexterra Fond de Pensii SA au primit avizul arbitrului pensiilor private pentru a administra fonduri de pensii private obligatorii (pilon II), care ridica 17 numarul administratorilor autorizati pana in prezent.
Arbitrul pensiilor private a autorizat societatea AG2R Fond de Pensii SA, care gestioneaza ALFA Fond de Pensii administrat privat, precum si prospectul schemei de pensii private.

Tot in sedinta de vineri, comisia pensiilor private a mai avizat societatea Marfin Fond de Pensii SA, ca administrator al Marfin Fond de Pensii administrat Privat, precum si prospectul schemei sale de pensii.

A mai primit avizul favorabil al arbitrului pensiilor private societatea MKB Romexterra Fond de Pensii SA, care administreaza Fondul de pensii administrat privat Fiducia, precum si prospectul schemei de pensii.

A treia societate autorizata sa vanda pensii private obligatorii este Fondul de Pensii Administrat Privat KD, gestionat de KD Fond de Pensii SA.
Odata cu autorizarea prospectului schemei de pensii administrata privat, a fost aprobata si avizarea actului individual de aderare, anexat acestui prospect.

Arbitrul pensiilor private a mai autorizat ca broker de pensii private pe pilonul II societatile: AG2R Alfa Consult Broker de Pensii Private SRL si Contacts Broker de Pensii Private SRL.

Arbitrul pensiilor private autorizase in prealabil fondurile de pensii private obligatorii: Pensia Viva (administrat de Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat), AZT Viitorul Tau (administrat de Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative), ING (ING Fond de Pensii), Aripi (Generali Fond de Pensii), Vital (BT Aegon Fond de Pensii), OTP (administrat de OTP Fond de Pensii SA), BRD (administrat de BRD Fond de Pensii SA), AIG (AIG Fond de Pensii SA), Interamerican (Interamerican Fond de Pensii SA), Prima Pensie (administrat de Prima Pensie - Fond de Pensii SA), Fondul de Pensii Administrat Privat Omniforte, gestionat de Omniasig Pensii – Societate de administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat SA si Fondul de Pensii Administrat Privat BCR, administrat de BCR Administrare Fond de Pensii SA si Fondul de Pensii Administrat Privat Bancpost, administrat de Bancpost Fond de Pensii SA.

Comisia pensiilor private autorizase pana in prezent 14 societati de administrare de fonduri de pensii obligatorii (pilonul II): ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Allianz-Tiriac Pensii Private, Omniasig Pensii, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Prima Pensie Fond de Pensii, AIG Fond de Pensii, BT Aegon Fond de Pensii, Generali Fond de Pensii, BRD Fond de Pensii, OTP Fond de Pensii SA, BCR Administrare Fond de Pensii SA si Bancpost Fond de Pensii si KD Fond de Pensii.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II va incepe la 17 septembrie si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit CSSPP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri