Volksbank Romania a hotarat sa majoreze dobanda cu 1,5% pentru creditele in euro din cauza turbulentelor de pe piata internationala, care au generat o crestere a costurile bancare directe si indirecte cu cu 1,6%.
Volksbank Romania a hotarat sa urce dobanda creditelor in euro cu 1,5% din cauza cresterii costurile de refinantare ale bancilor din Europa, precum si ale bancilor din Romania.

Situatia de pe plan international a condus la majorarea costurilor bancare directe cu aproximativ 1%, in urma urcarii indicelui de referinta Euribor, cat si a costurilor bancare indirecte cu inca 0,6%, in special a costurilor cu rezerva minima obligatorie, motiveaza banca.

Modificarile se aplica in special clientilor care au contractat credite in euro pana la 15 septembrie 2007. Imprumuturile pot fi refinantate in alta moneda, precum lei sau franci elvetieni, iar comisionul de rambursare in avans se reduce la jumatate pentru acesti clienti. Banca mai anunta ca nivelul ratei dobanzii ramane insa nemodificat pentru creditele in lei si cele in franci elvetieni.

Totodata, din 17 septembrie costurile totale ale creditului (DAE) au urcat cu aproximativ 0,3 - 0,5%. Volksbank Romania a mai precizat ca, odata cu reducerea nivelului costurilor amintite, ratele dobanzilor vor cobori la nivelul initial.

Volksbank Romania a afisat in primele sase luni ale acestui an un profit brut de 10,8 milioane euro, care echivaleaza cu aproape 79% din castigul pe intreg anul trecut. Banca afisase un profit brut de 13,7 milioane euro pentru 2006 si castiguri inainte de impozitare de 4,1 milioane euro dupa primul trimestru al acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri