EOS KSI Romania, care activeaza pe piata colectarii de creante, vrea sa isi mareasca cifra de afaceri cu circa 15% in acest an pana la 7,5 milioane euro si spera sa isi mentina ritmul de crestere si in urmatorii doi-trei ani, a spus Georg Kovacs, managing partner al companiei.
"Piata locala va continua sa creasca, fiind condusa de cresterea volumului de credite acordate de banci. Piata romaneasca nu a ajuns inca la maturitate, iar in urmatorii doi ani vor fi schimbari in topul primelor cinci companii de colectare a creantelor de pe piata", a precizat Kovacs.

Pentru anul acesta, conducerea companiei estimeaza o cifra de afaceri de peste 7,5 milioane euro, in conditiile in care la sfarsitul lunii august aceasta se ridica la circa 7 milioane euro. Pentru anul 2008, compania tinteste o cifra de afaceri de aprope 9 milioane euro, a mai spus Kovacs.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 6,5 milioane euro, cu 62,5% mai mult decat in 2005 cand a avut afaceri de 4 milioane euro.

Compnia vrea sa implementeze tehnologii mai performante (softuri) pentru imbunatatirea rezultatelor, pentru ca astfel sa isi mentina un ritm de crestere anuala a cifrei de afaceri de 15-20% pentru urmatorii doi-trei ani.

Nivelul de profit al unei companii de pe piata de colectare a creantelor este in medie de 15-20% din cifra de afaceri, nivel la care se situeaza si EOS KSI Romania dupa cum a declarat Kovacs.

"Problema pe care o avem acum este ca suntem plati la comision din ceea ce recuperam, iar veniturile au scazut din cauza concurentei de pe piata romaneasca", a explicat Kovacs.

EOS KSI Romania gestioneaza in prezent un portofoliu de peste 80 milioane euro de la clienti din diverse domenii. Printre acestia se numara 90% din jucatorii din piata de telecomunicatii, 14 banci, companii de asigurari, institutii financiare nebancare (IFN), companii de produse cosmetice, companii de IT, precum si cele din sectoarele de distributie, auto, constructii si transporturi.

La cinci ani de la lansarea pe piata romaneasca, EOS KSI Romania are peste 300 de angajati si trei birouri regionale, la Bucuresti, Iasi si Timisoara, prin care acopera intreaga tara cu ajutorul birourilor de avocatura cu care are parteneriate. Compania vrea ca in 2008 sa deschida birouri si in alte centre comerciale puternice din Romania, cum ar fi Sibiu, Constanta, Cluj si Brasov.

In prezent, EOS KSI Romania recupereaza creante cu valoare mai mica, in special, de la populatie, dar vrea ca de anul viitor sa se extinda si pe piata recuperarilor de creante cu o valoare mai mare de 100.000 euro de la companii (business to business)si de la populatie (business to credit).

Compania vizeaza si dezvoltarea segmentului de colectare transfrontaliera, in conditiile in care, in prezent compania deruleaza in jur de 300 contracte de recuperare a creantelor transfrontaliere cu valori mari. La polul opus se situeaza contractele din segmentul telecomunicatiilor, unde sumele sunt mult mai mici, de circa 100 euro.

EOS KSI Romania are cinci sucursale in Statele Unite ale Americii, iar in ianuarie 2008 vrea sa deschida o sucursala si in Rusia. Compania colecteaza, din 2006, creante pentru clienti din Statele Unite din domeniul telefoniei mobile, al furnizorilor IT si de radio digital. Sumele colectate de EOS KSI in SUA au o pondere de 8% din portofoliul companiei.

Managementul creantelor are o pondere de 60% din cifra de afaceri a EOS KSI Romania, in vreme ce managementul fluxului de numerar reprezinta 30%, iar serviciile de credit management - 2%, restul de 8% fiind reprezentat de serviciile de colectare a creantelor transfrontaliere, care presupun recuperare de datorii de la parteneri de afaceri din afara Romaniei (din aceastea majoritatea covarsitoare o reprezinta sumele din SUA).

"In acest an, cei mai multi dintre jucatori mari de pe piata romaneasca au ales sa isi externalizeze colectarea creantelor recente de cel mult 10 zile dupa scadenta, mai putin pentru creditele imobiliare. Doar o banca din top 10 si-a externalizat si creantele care depasesc 90 de zile de la data expirarii termenului de plata", a precizat Kovacs.

EOS KSI Romania ofera ca serviciu principal managementul creantelor, insa, compania cumpara si creante pe care clientii sai nu vor sa le mai pastreze. Companiei gestioneaza mai ales colectarea datoriilor la care scadenta a fost depasita cu circa zece zile. In plus, cesioneaza facturi care nu au ajuns la scadenta.

EOS KSI Romania ofera clietilor sai informatii in timp real despre colaboratorii actuali sau despre potentialii parteneri de afaceri. Procedurile de recuperare a datoriilor includ, atat intelegeri amiabile, cat si colectarea pe cale juridica, mergand in unele cazuri pana la executare silita.

EOS KSI Romania este lider pe piata romaneasca de colectare a creantelor cu o cota ce depaseste 40%, dupa calculele companiei.

Principalii concurenti de pe piata romaneasca ai EOS KSI Romania sunt atat companiile locale, precum Urban &Asociatii, Mars Coll, Danmar, Starcoll Agency si Global Coll Agency, cat si cele internationale prezente in Romania, cum sunt Coface, Cycle, Delos Credit Info, Credit Reform.

EOS KSI Romania este detinuta de grupul EOS, cu sediul la Hamburg, care este detinuta la randul sau de Oto Grup. Grupul EOS ofera servicii de management in Europa si SUA prin 34 de companii in 18 tari, are peste 3.000 de angajati la nivel mondial si un portofoliu de aproximativ 20.000 de clienti din diferite industrii.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri