Actionarii Bancii Comerciale Carpatica (BCC) ar putea decide, intr-o sedinta din 17 noiembrie, majorarea capitalului social al bancii cu 16,3 milioane lei pana la 178,98 milioane lei
Daca actionarii isi vor da acordul, majorarea de capital se va face prin emiterea a 163 milioane actiuni la un pret de emisiune de 0,1250 lei, format din valoarea nominala a unei actiuni de 0,10 lei si o prima de emisiune de 0,0250 lei.

Aceasta majorare cu aport in numerar din partea actionarilor este cea de-a doua din acest an, prima fiind finalizata in luna ianuarie, in suma totala de 35,8 milioane lei, inclusiv prima de emisiune. Majorarea de capital va fi folosita pentru asigurarea implementarii proiectului de reglementari al aordului de capital Basel II.

Profitul net al bancii in primele sase luni a scazut cu 19,5% fata de perioada similara a anului trecut, pana la 7 milioane lei (2,2 milioane euro). Veniturile bancare in primul semestru a fost de 172,42 milioane lei, in crestere cu 34,84% fata de perioada similara a anului trecut cand veniturile bancii au fost de 127,8 milioane lei.

Pentru acest an, banca si-a propus sa atinga o cota de piata de 1,2%, sa realizeze investitii totale de 29,2 milioane lei, din care investitii tehnologice de 15,3 milioane lei, si sa creasca profitul net cu 31,78% fata de anul precedent.

Banca Comerciala Carpatica are in prezent un capital social de 162,69 milioane lei, divizat in aproape 1.627 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalii actionari ai bancii sunt Ilie Carabulea cu 35,79%, Aurel Albu cu 9,98%, Corneliu Tanase cu 9,83%, Lucio Olivo cu 7,87% si Gian Antonio Olivo cu 6,53%.

Banca Comerciala Carpatica are o retea de 233 unitati, aproape 200 de bancomate si 32 de automate de schimb valutar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri