Peste 76.000 de persoane au semnat, in primele zece zile de la startul oficial al pensiilor private obligatorii (pilonul II) in Romania, contractul de aderare la Generali Fond de Pensii
Generali Fond de Pensii vrea sa atraga pana pe 16 ianuarie 2008 la Fondul de Pensii Administrat Privat – Aripi aproximativ 12% din totalul participantilor la pilonul II de pensii, adica peste 300.000 de angajati cu varsta cuprinsa intre 18 si 45 de ani.

Generali Fond de Pensii va investi 45% din totalul activelor Fondului de Pensii Administrat Privat – Aripi in obligatiuni, instrumente ale pietei monetare, actiuni listate si titluri de participare.

"Daca ne uitam pe indicatorii financiari din Romania si din lumea intreaga din ultimii zece ani, dar luand in calcul si prognozele pe termen mediu, este foarte clar ca exista o tendinta de crestere pe termen mediu si lung a valorilor mobiliare sau a instrumentelor pietei monetare, ceea ce ne-a determinat sa alegem, cel putin pentru faza initiala, aceasta politica investitionala", a declarat directorul general al Generali Fond de Pensii, Ioan Vreme.

Generali Fond de Pensii va investi restul de 55% din valoarea activelor in instrumente cu risc scazut, precum titluri de stat emise de Ministerul Economiei si Finantelor, de state membre ale Uniunii Europene (UE) sau din Spatiul Economic European, titluri de stat si alte valori mobiliare emise de state terte, obligatiuni si alte valori mobiliare ale organismelor straine neguvernamentale.

"Am avut in vedere si faptul ca piata primara si cea secundara interna a titlurilor de stat nu are o adancime si nici o largime suficienta, numarul de titluri tranzactionate si volumele sunt relativ mici in comparatie cu cererea de pe piata, ca sa nu mai vorbim de potentiala cerere indusa de lansarea fondurilor de pensii private", a completat Ioan Vreme.

Generali Fond de Pensii a fost infiintata la inceputul lunii iulie a anului 2007. Capitalul social al Generali Fond de Pensii este de 14 milioane lei, iar Generali Holding Vienna detine 99,99 % din actiunile societatii. Generali Fond de Pensii are in prezent 24 angajati si 10.000 agenti de marketing.

Generali Holding Vienna, membra a Generali Group opereaza in 11 tari: Austria, Romania, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Polonia, Croatia, Serbia, Ucraina si Bulgaria. In anul 2006, Generali Holding Vienna a incasat prime de 3,4 miliarde euro, in crestere cu 16,5% fata de anul precedent, si a incheiat anul cu un profit de 190 milioane euro.

Generali Group are 315 companii dintre care 126 de holdinguri financiare si 113 societati de asigurare, peste 40 de milioane de clienti in intreaga lume si 66.000 de angajati. In 2006, Generali Group a inregistrat o cifra de afaceri de 64,5 miliarde euro si un profit net de 2,4 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri