Omniasig Pensii Private isi va majora capitalul social pana la 20,5 milioane euro, cel mai probabil in octombrie, pentru a acoperi cheltuielile necesare activitatii de marketing a companiei si pentru plata comisioanelor catre agenti, a declarat, citat de NewsIn directorul companiei, Cristina Nitescu.
Compania are in prezent un capital social de 5,5 milioane euro.

"Omniasig Pensii Private plateste agentilor de marketing un comision in valoare de 30 euro pentru fiecare semnatura", a mentionat Nitescu. Ea a adaugat ca in prezent compania are 9.000 de agenti de marketing la care se adauga alti 4.000 de agenti care urmeaza sa fie autorizati de arbitrul pensiilor private.

Omniasig Pensii Private tinteste 10% din piata pensiilor obligatorii si doreste sa atraga 350.000 de clienti pentru pilonul II, respectiv 20.000 - 30.000 pentru fondul de pensii facultative (pilonul III) in primul an de activitate.

Omniasig Pensii Private mizeaza pe un volum al activelor de aproximativ 2,5 milioane euro in 2008, dupa un an de colectare pe segmentul pensiilor private obligatorii (pilonul II).

Omniasig Pensii Private are ca actionar majoritar TBI Holding, care detine 90% din capital, iar restul de 10% este detinut de catre Omniasig.

TBI Holding este o societate de investitii financiare care activeaza pe piata pensiilor, asigurarilor, administrarii activelor, leasing-ului si creditelor. Compania este prezenta in mai multe tari din regiune, printre care Bulgaria, Croatia, Georgia, Romania, Rusia, Slovacia ºi Ucraina.

TBI Holding gestioneaza fonduri de pensii de aproape 500 milioane euro in Europa Centrala ºi de Est. Compania activeaza pe piata romaneasca de peste 10 ani prin intermediul a patru societati: TBI Leasing, TBI Credit, SIRA – societate de administrare a investitiilor ºi Omniasig Asigurari de Viata. In 2006, TBI Holding a devenit membru al grupului Vienna Insurance Group, care au preluat pachetul majoritar, de 60% din capitalul companiei.

Aderarea participantilor la un fond de pensii pe pilonul II a inceput luni, 17 septembrie, ºi va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit arbitrului pensiilor private.
Conform legii, fiecare potential client al sistemului (obligatoriu pentru salariatii sub 35 de ani ºi optional pentru cei intre 35 ºi 45 de ani) trebuie sa semneze un singur contract de aderare la un singur fond, in care iºi va economisi contributiile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri