Banca Transilvania, listata la Bursa de Valori Bucuresti, a deschis o sucursala in capitala Ciprului, Nicosia, centrata initial pe afaceri de tip corporativ si pe servicii bancare personalizate, a declarat directorul general al bancii Robert C. Rekkers, citat de NewsIn.
"Cipru reprezinta un centru international de off-shore banking si private banking si vrem sa facem parte din acest succes. Vedem o crestere puternica a activitatii, atat in Romania, cat si in Cipru, iar in prima faza ne vom axa mai mult pe servicii de tip corporate, care se adreseaza oamenilor de afaceri, si mai putin pe retail", a spus Rekkers.

Directorul Bancii Transilvania a mentionat ca acesta este primul pas al unei noi initiative, in conditiile in care intre Cipru si Romania exista foarte multa activitate comerciala si foarte multe tranzactii.

"Deocamdata nu ne gandim sa deschidem alte sucursale. Vrem sa dezvoltam aceasta activitate si sa oferim toate tipurile de servicii financiare. Urmeaza sa vedem daca activitatea se va dezvolta si vom vedea daca vom mai deschide si alte sucursale", a mai spus Rekkers.

El a explicat ca nu exclude o extindere a activitatii sucursalei spre serviciile de retail, pe viitor, mai ales ca in Cipru locuiesc peste 15.000 de romani.

Sucursala este destinata deservirii companiilor inregistrate in Cipru si care au activitati in Romania, iar Rekkers a mentionat ca unitatea a fost deschisa la Nicosia, in prezenta ambasadoarei Romaniei in Cipru si a 30 de oameni de afaceri din Romania.

Titlurile Bancii Transilvania se tranzactionau la ora 13.00 la o cotatie de 0,91 lei/actiune, in stagnare fata de inchiderea sedintei de miercuri, cotatie care da bancii o valoare de piata de 3,579 miliarde lei (1,062 miliarde euro), la capitalul social existent in prezent.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri