OTP Strateg Fond de Pensii Facultative, al saptelea fond autorizat pe pilonul III, a demarat miercuri activitatea pe piata pensiilor facultative si a atras in trei zile 170 de participanti, a declarat, potrivit NewsIn, presedintele OTP Fond de Pensii, Marius Florea.
"In trei zile au semnat 170 de persoane un contract cu Fondul OTP Strateg dintre care, 100 de persoane au platit deja prima contributie. Drept urmare fondul are in prezent un activ net de 6.000 lei", a mai spus Florea.

Fondul OTP Strateg este administrat de OTP Garancia Asigurari, care face parte din G rupul OTP, prezent pe piata romaneasca prin OTP Bank Romania, OTP Garancia Asigurari si OTP Fond de Pensii Administrate Privat (pilonul II) - care administreaza OTP Fond de Pensii.

"Pana la sfarsitul anului credem ca vom ajunge la un numar de participanti cuprins intre 3.500 si 5.000, si la un activ net de peste 120.000 lei", a mai spus pentru NewsIn presedintele OTP Fond de Pensii.
Valoarea activelor nete ale celor sase fonduri de pensii facultative (pilonul III) care demarasera activitatea pana la 12 octombrie a crescut cu 9,17% in intervalul 5-12 octombrie, pana la 2,15 milioane lei (645.341 euro).

La data raportarii, erau active sase fonduri de pensii facultative (pilonul III): AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata) si Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata), potrivit arbitrului pensiilor private.

Numarul total de participanti atras de cele sase fonduri de pensii facultative este de 16.712. AZT Moderato a atras 6.934 de participanti si a ajuns la o valoare a activului net de 969.865 lei, BCR Prudent are 297 de participanti si un activ net de 34.654 lei, ING Clasic - 3.961 de participanti, cu un activ net de 532.386 lei, Pensia Mea - 1.943 de participanti, cu un activ de 262.750 lei, AZT Vivace - cu un activ net de 185.779 lei si 2.161 participanti si ING Optim - cu un activ net de 167.812 lei si 1.416 de participanti.

Cea mai mare crestere fata de saptamana anterioara a fost inregistrata de AZT Vivace, ale carui active nete au avansat cu 18,08%. ING Optim a urcat cu 15,8%, in timp ce ING Clasic a crescut cu 8,43%. Valoarea activelor nete ale fondului Pensia Mea a urcat cu 8,11%, valoarea activelor nete AZT Moderato a urcat cu 7,11% fata de saptamana precedenta, in timp ce activele nete ale BCR Prudent au avansat cu 13,42%.

CSSPP a mai avizat ca administratori de fonduri de pensii facultative societatea SAI Raiffeisen Asset Management.

Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 ani si sase luni. Contributia la pensiile facultative nu poate depasi 15% din salariul brut si sunt deductibile in limita a 200 de euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri