Banca Transilvania (BT) este al treilea actionar al firmei de asigurari Asiban, la care detine 25% din capital, care a anuntat oficial intentia de a-si vinde participatia, dupa Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) si BRD SocGen, potrivit unui comunicat publicat de Bursa de Valori Bucuresti.
Banca Transilvania a anuntat ca intentioneaza sa vanda 240.000 de actiuni Asiban, care reprezinta intreaga participatie de 25% din capitalul social al acesteia.

Capitalul Asiban este detinut in transe egale de patru banci: BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana (BCR), fiecare cu o participatie de 25% din actiuni, pe care au anuntat ca sunt dispuse sa le vanda.

CEC, al patrulea actionar al Asiban, se aratase initial interesat sa preia compania de asigurari, potrivit unei declaratii din 30 iulie a presedintelui bancii, Radu Gratian Ghetea, insa a renuntat la idee, deoarece institutia financiara nu poate sa plaseze mai mult de 20% din fondurile proprii intr-o societate comerciala la care detine actiuni.

Actionarii companiei de asigurari Asiban au aprobat, in septembrie, majorarea capitalului social cu 20 milioane lei (circa 5,95 milioane euro), pana la 96 milioane de lei, prin aport in numerar, potrivit unui comunicat publicat recent de BRD - Groupe Societe Generale SA (BRD). Majorarea de capital se afla in curs de inregistrare la Registrul Comertului. Valoarea participatiei detinuta de BRD in Asiban este de 0,90% din totalul activelor BRD.

"Motivele care au determinat aceasta intentie depind de strategia bancii de concentrare pe serviciile bancare si de asigurare a premiselor necesare pentru gasirea unui partener strategic pentru Asiban", au mentionat reprezentantii bancii.

BRD - Groupe Societe Generale si Banca Transilvania au precizat ca intentioneaza sa vanda actiunile pe care le detin la Asiban inainte de finalizarea tranzactiei, care este prevazuta pentru sfarsitul anului 2007 sau inceputul anului 2008.

Pentru a beneficia de sprijin calificat in procesul de vanzare al companiei au fost incheiate contracte cu consultanti financiari si juridici. Consultantul financiar selectionat in vederea desfasurarii acestei operatiuni este banca de investitii Rotschild.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri