Banca Transilvania a primit un nou imprumut de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si de la Uniunea Europeana, prin programul Phare, in valoare de 10 milioane euro, pentru a sustine firmele mici si mijlocii (IMM) din mediul rural romanesc, a anuntat BERD.
Aceasta linie de finantare este completata de un grant de 1,3 milioane euro acordat de Comisia Europeana pentru asistenta tehnica si stimulente financiare acordate firmelor mici si mijlocii provenind din localitati cu pana la 30.000 de locuitori, se mai arata in comunicatul bancii. Creditele vor fi distribuite prin cel putin 50 de unitati ale Bancii Transilvania.

Imprumuturile acordate de BERD Bancii Transilvania au contribuit la finantarea, din 1999 pana in prezent, a firmelor romanesti, cu peste 53 milioane euro.

Banca Transilvania este listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) din 1997 iar actionarul sau cel mai important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 15% din actiunile bancii. Niciun alt actionar nu detine mai mult de 5% din titlurile bancii.

Prin programul de finantare a intreprinderilor mici si mijlocii dezvoltat de BERD si Uniunea Europeana (UE), firmele din 11 tari central si est-europene au primit, din 1999, imprumuturi de 1,13 miliarde euro si granturi ale Comisiei Europene, prin programul Phare in valoare de peste 148 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri