Profitul net al bancii BRD - Groupe Societe Generale a crescut cu 43% in primele noua luni ale anului fata de perioada similara a anului trecut pana la 682 milioane lei (207 milioane euro), pe fondul sporirii portofoliului de credite cu 42%
Volumul creditelor acordate de banca a ajuns la sfarsitul lunii septembrie la peste 23 miliarde lei (6,9 miliarde euro), din care jumatate reprezentau imprumuturi acordate populatiei. Pe segmentul imprumuturilor catre companii, motorul cresterii a fost reprezentat de creditele acordate intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), au mai precizat reprezentantii bancii.

"Rezultatul obtinut se situeaza in parametrii prevazuti in bugetul anului 2007. In contextul unei piete bancare care incepe sa se stabilizeze, BRD gaseste metode de diversificare a ofertei de produse si servicii, astfel incat sa permita o crestere importanta a activitatii si a rezultatelor", a declarat presedintele BRD, Patrick Gelin.

Volumul depozitelor atrase a crescut cu 36% fata de 30 septembrie 2006, pana la aproape 24 miliarde lei (7,1 miliarde euro).

Venitul net al BRD a crescut cu 46% in primele noua luni din 2007, ajungand la 1,7 miliarde lei (522 milioane euro). Profitul operational a ajuns la 978 milioane lei (297 milioane euro), in crestere cu 65% fata de septembrie 2006.

Rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a fost la sfarsitul celui de-al treilea trimestru de 40,2%, fata de 34,9% la 30 septembrie 2006. "Rentabilitatea capitalului este foarte buna, ceea ce ne plaseaza pe primul loc intre bancile din Romania. Vom continua aceeasi strategie de dezvoltare bazata pe rentabilitate durabila", a mai spus Gelin.

La sfarsitul lunii septembrie 2007, grupul BRD numara peste 2,3 milioane clienti activi persoane fizice si juridice si peste 8.200 angajati.

Titlurile BRD s-au depreciat in sedinta bursiera de luni cu 4,47%, pana la 23,5 lei la inchidere, iar analistii pun aceasta cadere pe seama volatilitatii actiunilor bancii si neincrederii din piata. "Caderea a fost generata de starea de pesimism din piata, care afecteaza actiunile mai lichide, care sunt mai sensibile, se vand mult si automat au de suferit", a explicat analistul financiar de la Prime Transaction, Paul Brendea.

Capitalizarea actiunilor BRD a ajuns la 16,337 miliarde lei dupa sedinta bursiera de luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri