La Bursa Electronica Rasdaq, valoarea totala de tranzactionare a urcat, ieri, la 163 miliarde lei, in special, in urma unei tranzactii mai mari cu actiunile Biofarm, care au realizat un rulaj total de 111,5 miliarde lei, conform SSIF Prime Transaction.

Conform unui raport remis, ieri, operatorilor din piata de capital, SIF Oltenia a cumparat 27.782.993 actiuni ale societatii Biofarm, reprezentand 10,025 la suta din totalul drepturilor de vot. Lichiditatea a fost, asadar, in crestere cu circa 70 de miliarde fata de sedinta de tranzactionare din ziua precedenta. Pretul titlurilor Biofarm a scazut cu 5,29 la suta, majoritatea actiunilor fiind transferate la un curs de 4.000 lei pe actiune, cotatia la inchidere fiind de 4.600 lei. O tranzactie speciala s-a mai desfasurat si cu titlurile Asirom, cu un numar de 5 milioane de actiuni la un curs de 5.600 lei pe actiune. Acest emitent s-a clasat, de altfel, si in topul celor mai tranzactionate societati de la Rasdaq, cu schimburi cifrate la peste 30 miliarde lei. Evolutii bune de curs insotite de o lichiditate ridicata au inregistrat, in sedinta de ieri, actiunile Neptun-Campina, care au urcat cu 7,78 la suta pana la un maxim de 465.000 lei, si au realizat un rulaj de circa 2 miliarde lei. Titlurile Confectii Vaslui au fost, de asemenea, in topul emitentilor cu cel mai mare profit de la Rasdaq, in crestere cu 7,29 la suta, inchizand la 5.150 lei. Valoarea tranzactiilor cu acest emitent s-a cifrat la 3,14 miliarde lei. Dintre jucatorii mai putin lichizi, s-a remarcat societatea Romcarbon Buzau, al carei curs s-a apreciat cu 18,52 la suta, cotatia de la inchiderea sedintei fiind de 48.000 lei pe actiune. Schimburile cu acest emitent au fost, insa, in valoare de doar 1.872.000 lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri