Volumul primelor brute subscrise in primele noua luni din 2007 pe toata piata asigurarilor a fost de 5,3 miliarde lei (1.6 miliarde euro) calculat la un curs mediu de 3 lei/euro, conform Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).
Ca structura, 80,65% din totalul primelor brute subscrise a fost reprezentat de asigurarile generale si doar 19,31% de asigurarile de viata. In ce priveste asigurarile generale, volumul primelor brute subscrise a urcat cu 24,22% in primele noua luni din 2007, fata de perioada similara a anului trecut.

Aceasta crestere reprezinta o majorare cu 833 milioane lei a totalului.

Din clasele de asigurari generale, cea mai mare pondere o detin asigurarile pentru mijloacele de transport terestru (altele decat feroviare), ce reprezinta 44,5% din totalul primelor brute subscrise, asigurarile de raspundere civila pentru autovehicule, ce reprezinta 27,8% din total si segmentul asigurarilor de incendiu si calamitati naturale, cu o pondere de 11,29%.

In ceea ce priveste dinamica cresterii valorii primelor subscrise, cea mai mare a fost inregistrata de asigurarile de garantii (94,5%) urmata de asigurarile de mijloace de transport terestru (43,16%) si asigurarile de pierderi financiare (40,75%).

Pe segmentul asigurarilor de viata, cresterea a fost de 26,39%, cea mai mare fiind la nivelul segmentului de asigurari pe accidente, inclusiv accidentele de munca si bolile profesionale (122,3%).

Asigurarile de viata, anuitati si asigurarile de viata suplimentara detin cea mai mare pondere in totalul asigurarilor de viata, cu 64% in primele noua luni din 2007, respectiv 61% in perioada similara din 2006.

In ce priveste indemnizatiile brute platite, acestea au crescut cu 31,35% (peste 543 milioane lei).

Volumul indemnizatiilor platite pentru asigurarile de viata a crescut cu 29,31% in perioada mentionata, fata de primele noua luni din 2006.

Asigurarile de viata si anuitatile, care sunt legate de fonduri de investitii au afisat cel mai mare ritm de crestere, de peste 441%, iar cea mai mare pondere in volumul indemnizatiilor brute platite a continuat sa fie detinut de segmentul asigurarilor de viata, anuitati si asigurari de viata suplimentare, cu peste 94% in 2006 si de peste 86% in 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri