Raiffeisen Bank Romania lanseaza o solutie integrata de finantare a proiectelor imobiliare rezidentiale prin care banca finanteaza atat constructia unui ansamblu rezidential, cat si persoanele fizice care vor sa achizitioneze un imobil in ansamblul respectiv, au anuntat reprezentantii bancii.
Pentru dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale, aceasta solutie integrata ofera avantajul de a completa finantarea obtinuta de la banca cu sumele avansate din creditele clientilor persoane fizice, inca din etapele de debut ale constructiei proiectului. Astfel, dezvoltatorii vor dispune de o forta financiara sporita in dezvoltarea proiectului.

"Dezvoltatorii de astfel de ansambluri rezidentiale pot discuta structura de imprumut optima inca din faza de achizitie a terenului. Definirea structurilor de creditare corporatista si a planurilor de vanzari prin credite ipotecare pentru persoane fizice inca din aceste faze incipiente ale proiectului vor permite dezvoltatorilor sa porneasca doua sau mai multe proiecte simultan prin Raiffeisen Bank", a declarat directorul directiei de dezvoltari imobiliare rezidentiale a bancii, Bogdan Cretu.

El a adaugat ca, acest lucru va determina o crestere a randamentului investitiei si folosirea intr-o mai mare masura a oportunitatilor din piata rezidentiala. "Solutia este pretabila atat proiectelor relativ mici, in jurul sumei de 7 milioane euro, cat si ansamblurilor de dimensiuni mari, de peste 200 milioane euro", a explicat Cretu.

Populatia poate accesa un credit ipotecar garantat cu locuinta pe care o cumpara in ansamblul rezidential respectiv, iar banca va finanta pana la 75% din valoarea acesteia. Clientul poate utiliza creditul in doua trante: o transa dupa plata avansului si a doua transa in momentul preluarii locuintei.

"Avantajul major al acestui credit pentru client consta in faptul ca nu este necesara o alta garantie pentru acest imprumut, in afara locuintei finantate. In plus, persoanele fizice isi pot alege locuinta dorita inca din faza de <<proiect>> a ansamblului, au siguranta obtinerii locuintei alese fara a plati vreo taxa de rezervare, au de asemenea siguranta pretului negociat si a respectarii calitatii lucrarilor", a precizat directorul ariei de credite pentru persoane fizice a Raiffeisen Bank, Madalina Teodorescu.

Banca isi promoveaza solutia integrata si ofera detalii cu privire la creditul de achizitie in reteaua Raiffeisen Bank si in cele opt centre Casa Ta. Pana in prezent, banca a finantat aproximativ 200.000 metri patrati inchiriabili si in jur de 1.500 apartamente si vile noi.

Raiffeisen Bank are peste doua milioane de clienti de retail, dintre care peste 130.000 intreprinderi mici si mijlocii (IMM), si peste 5.000 clienti corporatii mari si medii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri