Volumul primelor brute subscrise pe piata asigurarilor din Romania ar putea creste, in zece ani, de trei ori si jumatate pana la 7,5 miliarde euro, iar ponderea asigurarilor de viata ar putea urca de la 18,5% in 2007 la 45% in 2017, a declarat, citat de NewsIn, presedintele CSA, Angela Toncescu.
'"Ne vom apropia astfel de media din Uniunea Europeana, unde asigurarile de viata reprezinta, ca volum, mai mult de jumatate din asigurarile incheiate", a explicat Toncescu.

CSA estimeaza, pentru sfarsitul acestui an, primele brute subscrise pe piata din Romania de peste 2 miliarde euro, dintre care 1,63 miliarde euro reprezinta volumul primelor brute subscrise din asigurari generale, care au o pondere de 81,5% din total, a precizat Toncescu, in cadrul unuia dintre seminariile EU-COFILE desfasurate la Sinaia si organizate de banca centrala, Alpha Bank si Asociatia Romana a Bancilor (ARB).

Seful CSA a estimat cota de piata a primelor cinci companii de asigurari din Romania, dupa preluarea Asirom de catre Vienna Insurance Group, la aproximativ 70%. In urma achizitiei Asirom, asiguratorul austriac va controla peste 30% din piata asigurarilor din Romania, a mai explicat Toncescu.

In prezent, primele companii de asigurari din Romania, dupa volumul primelor brute subscrise, sunt Allianz-Tiriac, Omniasig si Asirom, a adaugat Toncescu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri