Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat recent o oferta pentru cumpararea tuturor actiunilor detinute de actionarii minoritari la trei dintre subsidiarele sale si anunta prelungirea perioadei de valabilitate a ofertei cu inca doua saptamani, pana pe 7 decembrie 2007
Intrucat numarul scrisorilor de acceptare a vanzarii primite in ultimele zile a crescut in mod semnificativ, banca a vrut sa dea tuturor actionarilor minoritari posibilitatea sa isi vanda actiunile in cele trei subsidiare ale sale, respectiv SAI BCR Asset Management SA, BCR Asigurari de Viata SA si BCR Leasing IFN SA.

Astfel, orice scrisoare de acceptare a vanzarii transmisa catre BCR (conform celor prevazute in Oferta), pana pe 7 decembrie 2007 va fi acceptata. Toate celelalte termene pentru finalizarea centralizarii si verificarea rezultatelor, plata impozitului si a pretului net se vor prelungi in mod corespunzator, potrivit anuntului postat pe pagina de internet a bancii.

Perioada stabilita initial pentru oferta de cumparare a BCR se incheia la 23 noiembrie 2007, aceasta fiind ultima zi cand banca putea primi scrisorile de acceptare a vanzarii transmise de actionari.
Modelul scrisorii de acceptare a vanzarii poate fi gasit si descarcat de pe pagina de internet a BCR, din reteaua intranet a bancii sau poate fi primit la orice unitate bancara a BCR.

Banca Comerciala Romana vrea sa cumpere toate sau o parte din actiunile societatilor pe care le detine, oferind 8,40 lei pentru fiecare actiune SAI BCR Asset Management SA, 41 lei pe actiune, pentru BCR Asigurari de Viata SA si 3.400 lei pe actiune, pentru BCR Leasing IFN SA, potrivit ofertei de vanzare publicata de banca.

Actiunile trebuie sa fie liber transferabile, libere de orice sarcini, garantii, gajuri, drepturi ale tertilor, drepturi de uzufruct si optiuni de orice natura, dupa cum a anuntat BCR. Pretul brut total oferit pentru actiunile detinute de actionari in fiecare societate va fi determinat prin inmultirea pretului pe actiune corespunzator fiecarei societati cu numarul de actiuni care urmeaza sa fie vandute catre BCR. Din pretul brut, banca va plati autoritatilor fiscale impozitul pe castigul din transferul titlurilor de valoare, in numele actionarului.

Erste Bank detine 69,15% din actiunile celei mai mari banci de pe piata romaneasca, Banca Comerciala Romana (BCR). Grupul financiar austriac a platit, la finalul anului trecut, 3,75 miliarde euro pentru un pachet de 61,88% din actiunile BCR, din care 2,2 miliarde euro au revenit statului roman.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri