Consiliul Concurentei a efectuat o inspectie la sediul firmei AG2R Fond de Pensii pentru a verifica existenta unor potentiale intelegeri cu societati concurente care ar putea constitui practici neconcurentiale si motivele pentru care AG2R percepe comisioane diferite de alti jucatori, a anuntat firma.
"Cercetarea Consiliului Concurentei urmarea sa verifice lipsa de legaturi ori contacte pe care societatea noastra le-ar avea, eventual, cu societati concurente si care ar putea duce la intelegeri privind practici neconcurentiale. De asemenea, Consiliul Concurentei a solicitat informatii despre motivele pentru care comisioanele AG2R sunt diferite fata de cele ale concurentilor, despre pozitia AG2R vizavi de asociatia firmelor din domeniul fondurilor de pensii si motivele pentru care nu suntem membri in cadrul acesteia", se precizeaza in comunicatul firmei, referitor la inspectia de marti, de la sediul Ag2R.

AG2R Fond de Pensii si-a stabilit comisionul de administrare initial de 2,5%, comisionul de administrare lunar de 0,045% si comisionul de transfer de 3,5%.

AG2R a mai tinut sa precizeze ca "a pus la dispozitia Consiliului Concurentei toate documentele cerute si a predat in copie toate materialele pe care reprezentantii Consiliului le-au considerat de folos, fara nicio rezerva, in conformitate cu legea.

AG2R este o companie frantuzeasca, are aproape 5000 de salariati, cinci milioane de participanti, plateste 2,7 milioane de pensii lunar si administreaza active de 12 miliarde de euro pentru salariatii francezi. Din cifra de afaceri de 8 miliarde euro in 2006, 70% a fost generata de pensii. Firma are parteneriate in Rusia, Bulgaria, Maroc, Algeria, Grecia si Vietnam si planuieste sa se extinda in Serbia si China.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri