Dogus Group din Turcia a cumparat de la divizia de servicii financiare de retail a companiei General Electric 49,9% din actiunile companiilor controlate de GE Money pe piata romaneasca, respectiv Motoractive, Ralfi si Domenia Credit.
"In decembrie 2007, am transferat 49,9% din actiunile pe care le detinem la cele trei companii din Romania catre Dogus Group, partenerul nostru. Acesta este un prim pas pentru a ne consolida platforma de servicii financiare pe piata din Romania", au precizat reprezentantii GE Money in Romania.

Potrivit oficialilor GE Money, la baza acestei tranzactii a stat experienta parteneriatului cu Dogus in Turcia, demarat inca din 2005, cand GE Money a devenit actionar al Garanti Bank. "Credem ca extinderea lui si in Romania ne va ajuta sa punem bazele unei afaceri si mai puternice", au mai spus oficialii GE Money.

Pe 27 decembrie, subsidiara din Turcia a GE Capital Corporation, GE Arastirma ve Musavirlik Ltd, a preluat un pachet de 4,65% din actiunile Garanti Bank, majorandu-si astfel participatia in banca la 20,85%. Dupa tranzactie, Dogus Holding a ramas cel mai important actionar al Garanti Bank, cu o detinere de 30,15% din capitalul social al bancii.

GE Money a intrat pe piata din Romania in trimestrul al treilea al anului 2006 prin achizitionarea a trei companii specializate in servicii financiare nebancare: Leasemart Holding BV (detinatoare a companiei Motoractive Leasing), Ralfi IFN SA (companie care ofera credite de consum sub numele Estima Finance) si Domenia Credit IFN SA.

Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 140 de milioane de euro.

La sfarsitul lunii noiembrie 2007, activele celor trei companii au inregistrat o crestere de peste 60% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, potrivit oficialilor grupului.

"Prin prisma investitiilor pe care le-am facut anul acesta in produse, canale de distributie si in general in infrastructura de business, ne asteptam sa mentinem acelasi ritm accelerat de crestere si in 2008", au mai punctat reprezentantii GE Money in Romania.

Citeste si Seful GE Money Romania: Dobanzile la credite vor mai creste cel mult doi ani
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri