EximBank, Banca de Export – Import a Romaniei, refinanteaza Banca Comerciala Carpatica (BCC) cu pana la 8 milioane lei in 2008, bani ce vor fi folositi la acordarea de credite catre firmele ce investesc in domenii prioritare economiei.
"EximBank refinanteaza Banca Carpatica pentru al treilea an consecutiv", a spus presedintele EximBank Romania, Carmen Radu, care a adaugat ca beneficiarii acestei colaborari sunt companiile, in special firmele mici si mijlocii (IMM), dar si cetatenii care vor beneficia de servcii si produse mai bune, de o infrastructura rutiera la standarde europene.

Carmen Radu a precizat ca refinantarea se face pentru creditele in lei si poate fi de cel mult 85% din valoarea finantarii acordate de Banca Carpatica.

Refinantarile oferite de EximBank partenerilor bancari pot fi folosite numai pentru creditele in lei si pentru proiecte precum realizarea productiei si serviciilor de export, dezvoltarea infrastructurii, a utilitatilor de interes public, dezvoltarea regionala, cercetare-dezvoltare. Refinantarile pot fi folosite si pentru proiecte de protectia mediului inconjurator, ocuparea si formarea personalului, sustinerea si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii.

"Banca Comerciala Carpatica ofera clientilor sai si o serie de produse specifice, rod al colaborarii cu EximBank, aceasta din urma oferind in plus garantii, asigurari sau alte produse specifice. De asemenea, EximBank se poate implica in proiecte comune cu BCC, cum ar fi participarea la sindicalizari de credit si risc", a declarat directorul general al Bancii Comerciale Carpatica, Nicolaie Hoanta.

Banca Comerciala Carpatica a semnat a treia Conventie de refinantare cu EximBank in ianuarie 2008. Infiintata in urma cu noua ani, Banca Comerciala Carpatica are, in prezent, o retea teritoriala de 245 de unitati operationale, 220 de bancomate si 35 de automate de schimb valutar.

Anul trecut, 170 de proiecte de investitii, majoritatea din categoria IMM, au beneficiat de acces mai usor la credite prin intermediul conventiilor de refinantare incheiate de EximBank cu o serie de banci romanesti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri