Grupul italian de asigurari Generali face parte dintre companiile acceptate pentru inceperea discutiilor de preluare a Asiban, pe care vrea sa o cumpere pentru a-si consolida afacerile in regiune, a spus directorul executiv al Generali, Sergio Balbinot, scrie EasyBourse.com.
In afara de Generali, de preluarea Asiban mai sunt interesate companiile Axa, Groupama (ambele din Franta), Uniqa (Austria), Eureko, Aegon (ambele din Olanda), Fondiaria (Italia) si Munich Re (Germania).
Dintre acestea, doar Groupama, una dintre cele mai mari companii de asigurari din Franta, Generali si Fondiaria-SAI si-au exprimat, oficial, interesul pentru preluare.

Generali vrea sa cumpere jucatori din zona Europei Centrale si de Est (ECE), pentru care a pregatit circa 1 miliard euro. "Vrem sa ne extindem afacerile pe piata din Polonia, unde avem deja o pozitie dominanta in ce priveste operatiunile de management de active si, de asemenea, suntem interesati de piata din Romania si Turcia", a mai spus Sergio Balbinot, citat de EasyBourse.com

Grupul Generali vrea sa ajunga la cota de piata de 10% la orizontul lui 2012 in zona Europei Centrale si de Est, ca urmare a companiei mixte fondate cu PPF Group din Cehia. "In unele tari exista un mare potential de crestere pe segmentul asigurarilor de viata, in special in Europa de Est", a mai spus Balbinot.

Compania Generali, al treilea asigurator din Europa, si PPF Group, prin intermediul celei mai mari firme de asigurari din Republica Ceha - Ceska pojistovna - si-au fuzionat activele de asigurari din regiunea Europei Centrale si de Est, pentru a crea cea mai mare marca din industria regionala a asigurarilor.

Generali PPF Holding este o companie cu capital mixt in care Assicurazioni Generali detine 51% din actiuni, iar PPF Group, 49%. Holdingul vrea sa deruleze operatiuni in 12 tari din Europa Centrala si de Est, primele fiind Republica Ceha, Slovacia, Romania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Rusia, Serbia, Slovenia, Croatia si Kazahstan.

Grupul italian de asigurari Generali este prezent in Romania printr-o subsidiara - Generali Asigurari - ce desfasoara toate tipurile de asigurare si prin FATA Asigurari, filiala locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol.

Capitalul Asiban este detinut in transe egale de patru banci: BRD-Groupe Societe Generale, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC), Banca Transilvania si Banca Comerciala Romana (BCR), fiecare cu o participatie de 25% din actiuni, pe care au anuntat ca sunt dispuse sa le vanda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri