BRD-Groupe Societe Generale, al doilea creditor de pe piata romaneasca, si-ar putea spori in acest an profitul net cu 15-20%, daca nu se schimba foarte mult conditiile economice actuale, a declarat, citat de NewsIn, presedintele-director general al BRD, Patrick Gelin.
In 2007, BRD-SocGen a obtinut un profit net de 917 milioane lei (274,8 milioane euro) , in crestere cu 40% fata de anul anterior, pe fondul sporirii portofoliului de credite cu 44%, potrivit datelor financiare prezentate joi.

Patrick Gelin a precizat ca BRD isi va continua politica de acordare de dividende si pentru rezultatul financiar aferent anului 2007, iar partea exacta din profit alocata pentru dividende urmeaza sa fie propusa actionarilor de conducere in martie, pentru ca in aprilie adunarea generala a actionarilor sa decida prin vot distribuirea.

In aprilie 2007, actionarii BRD-SocGen au votat ca, din profitul net distribuibil (569 milioane lei din profitul net total de 656 milioane lei) aferent anului 2006, o cota de 45% sa fie alocata catre dividende, care au insumat 256 milioane lei sau 0,3672 lei/actione.

In 2008, BRD mizeaza pe o continuare a extinderii retelei de unitati, dar intr-un ritm mai lent decat cel de pana acum, a adaugat presedintele-director general al BRD.

In 2007, BRD-SocGen si-a extins reteaua cu peste o treime, de la 600 la 806 unitati.

Extinderea retelei va fi dublata de o crestere a pachetelor de produse si servicii, iar banca va fi acordata o atentie sporita anumitor categorii de clienti, precum tinerii sau romanii care lucreaza in strainatate, a mai spus Gelin.

Actionariatul BRD-SocGen este format din banca franceza Societe Generale, cu 58,33% din capitalul social, SIF Oltenia (5,34%), SIF Muntenia (5,27%), SIF Moldova (5,05%), SIF Transilvania (5%), SIF Banat-Crisana (4,6%), BERD (4,99%) si alti actionari (11,43%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri