Ardaf a tinut, in sedinta de tranzactionare de miercuri, capul de afis al tranzactiilor efectuate pe Bursa Electronica Rasdaq. Volumul total al actiunilor Ardaf tranzactionate la categoria de baza a BER s-a ridicat la 17,4 miliarde lei.

Pe langa transferurile din cadrul categoriei de baza s-a realizat si o tranzactie speciala, in valoare de 3,9 miliarde lei. Aceasta este cea de-a doua tranzactie importanta de actiuni ale unei companii de asigurari pe piata electronica Rasdaq, avand loc la doar o zi dupa preluarea de catre grupul austriac Uniqa a 27 la suta din actiunile Astra. Pachetul tranzactionat in sedinta de miercuri, totalizand 7,88 milioane actiuni, reprezinta circa 3,1 la suta din capitalul social al companiei. Voci din piata asigurarilor sugereaza ca si in cazul Ardaf ar putea fi vorba despre acelasi grup Uniqa. Oficialii grupului austriac au declarat, insa, pentru portalul specializat www.1asig.ro, ca Uniqa nu este responsabila pentru cumpararea titlurilor Ardaf.

Conform raportului zilnic de tranzactionare realizat de SSIF Prime Transaction, cotatia actiunilor acestui emitent a intrat, in ultimele zile, pe un trend crescator, cursul de tranzactionare crescand cu 14,3 la suta pana la 2.800 lei pe actiune, un nou maxim istoric. In total, in ultimele patru sedinte pretul unei actiuni Ardaf a crescut cu 120 la suta. Omul de afaceri Ovidiu Tender, prin grupul Tender, detine o participatie de 70,2 la suta in cadrul societatii de asigurare, urmat de Clairmont Holdings limited, cu 12,6 la suta, si alti actionari, cu 17,1 la suta.

Tranzactiile semnificative cu Ardaf au continuat si in sedinta de tranzactionare de ieri, cand s-a transferat un volum total de 3,7 milioane de actiuni in valoare totala de 10,3 miliarde lei, cursul acestui emitent majorandu-se in jurul amiezei cu 1,43 la suta.
De remarcat ca la baza acestei tranzactii a stat un singur cumparator. Identitatea investitorului nu este cunoscuta, insa, in piata, cumparatorii sunt obligati sa se identifice doar in cazul unor achizitii de peste 5 la suta din capitalul social al unei societati.

Se pare ca, in ultima perioada, activitatea pe piata Rasdaq s-a dinamizat datorita sectorului asigurarilor.
Asta dupa ce, in sedinta de marti, grupul Uniqa a achizitionat 27 la suta din capitalul social al Societatii de Asigurare Reasigurare Astra Bucuresti, tranzactie in valoare de 361,7 miliarde lei.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri