Generali estimeaza ca piata asigurarilor de viata unit-linked din Romania a ajuns anul trecut la 550 milioane lei, in urcare cu 32% fata de 2006, mai ales datorita cresterii interesului romanilor pentru bursa, a declarat seful serviciului Asigurari de Viata al comaniei, Ovidiu Racoveanu, citat de NewsIn.
In 2006, piata de unit-linked a fost de 416,5 milioane lei, conform raportului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Motorul de crestere a pietei in 2007 a fost reprezentat in principal de interesul sporit pentru bursa, de investitii mai mari datorita unei puteri de cumparare crescute si de produse de asigurare din ce in ce mai atractive", a mentionat Ovidiu Racoveanu.

La produsele de tip unit-linked, companiile investesc o mare parte din prima platita in fonduri de investitii, dar riscul investitional apartine clientului, intrucat acesta este cel care decide in care dintre fonduri isi plaseaza banii. Clientul mai decide si nivelul ponderii investite din prima de asigurare, cu conditia sa ramana o anumita suma care sa acopere prima de asigurare de viata.

Grupul italian de asigurari Generali este prezent in Romania printr-o subsidiara - Generali Asigurari - ce desfasoara toate tipurile de asigurare si prin FATA Asigurari, filiala locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri