UniCredit Tiriac Bank a lansat un pachet format dintr-un depozit si un plasament intr-un fond de investitii administrat de Pioneer Asset Management SAI, pentru care suma minima necesara este de 5.000 lei sau 1.500 euro, banii impartindu-se, in mod egal, intre cele doua componente.
Depozitul asimilat acestui produs se constituie pe o perioada de trei luni, fara prelungire automata si fara capitalizarea dobanzii. Pentru acesta, banca plateste o dobanda fixa de 10% pe an pentru lei si de 8% pe an pentru euro.

Pioneer Asset Management SAI administreaza patru fonduri de investitii, cu randamente si grade diferite de risc. Fondul "Stabilo" aduce investitorilor randamente scazute, dar constante, banii fiind plasati preponderent in depozite bancare si in obligatiuni. In ultimul an, randamentul acestui fond a fost de 9,09%, iar de la inceputul anului, acesta a fost de 1,47%.

Fondul "Pioneer Europa Obligatiuni" este un fond denominat in euro, destinat investitorilor care prefera sa aiba plasamente in obligatiuni europene (eurobond). In ultimul an, acest fond a adus un randament de 1,06% iar de la inceputul anului, randamentul a scazut cu 0,06%.

"Integro" este un fond mixt, cu plasamente in actiuni (mai riscante si instabile) - peste 40%, cat si in obligatiuni (41%), dar si in titluri de stat (mai stabile, dar cu randamente mai scazute). Randamentul acestuia a scazut in ultimul an cu 3,09%, iar de la inceputul anului, acesta a scazut si mai mult, respectiv cu 9,83%, pe fondul caderilor bursiere.

Fondul "Pioneer Premio" are cel mai ridicat grad de risc, peste 80% din sume fiind plasate in actiuni. Din aceasta cauza, randamentul in ultimul an a fost -16,62%, iar de la inceputul anului a fost -15,45%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri