Generali Romania mizeaza pe un volum de prime brute subscrise de 455 milioane lei pentru acest an, in crestere cu 19% fata de 2007, ca efect al dezvoltarii activitatii companiei mai ales in orasele mici si mijlocii din tara, potrivit datelor companiei.
Societatea estimeaza un volum de prime brute subscrise din asigurari generale de 364,5 milioane lei, in crestere cu 13% fata de anul anterior, si de 90,5 milioane lei din asigurarile de viata, in urcare cu 49% fata de 2007.

"Rezultatul financiar (aferent investitiilor financiare din 2008) este de 9,2 milioane lei, din care segmentul de asigurari generale va reprezenta 7 milioane lei, iar segmentul de asigurari de viata va insuma 2,2 milioane lei", se arata in raportul de veituri si cheltuieli al companiei care va fi prezentat actionarilor pe 17 aprilie.

Costurile totale estimate pentru acest an se ridica la 158,2 milioane lei si reprezinta 34,77% din volumul primelor emise. Rata costului total aferent activitatii de asigurari generale este de 27,7% din prime emise, iar rata costului total aferent activitatii de viata este de 63,3% din prime, se mai spune in raport.

Potrivit documentului, Generali Asigurari si-a redus pierderile de peste cinci ori anul trecut, pana la 3,7 milioane lei, de la 19,16 milioane lei in 2006. Compania a afisat venituri din prime brute subscrise de 321,3 milioane lei in 2007, in crestere cu 24,5% fata de anul anterior, cand afisase venituri de 257,96 milioane lei.

Compania a platit daune de 95 milioane lei anul trecut, mai mult decat dublu fata de anul anterior, cand achitase despagubiri de 44,66 milioane lei.

Grupul italian de asigurari Generali este prezent in Romania printr-o subsidiara - Generali Asigurari - ce desfasoara toate tipurile de asigurare si prin FATA Asigurari, filiala locala a companiei italiene FATA Assicurazioni, membra a grupului. FATA este specializata in asigurari pe sectorul agricol.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri